Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pokušaj ubojstva, teška tjelesna ozljeda, prijevara, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i šest krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća. Jedna osoba je teže i četiri su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Teško ozlijeđena žena na Braču

Jučer oko 16:25 sati zaprimili smo dojavu kako je na području Supetra ozlijeđena žena, te da ima ubodnu ranu. Policijski službenici i djelatnici HMP izašli su na mjesto događaja, te je osoba odvezena na pružanje liječničke pomoći. U službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja doveden je muškarac koji se dovodi u vezu s događajem. Muškarac je također odveden na pružanje liječničke pomoći te je utvrđeno kako je zadobio lakše tjelesne ozlijede u vidu porezotine i udarca u ruku i nogu. 59-godišnja strana državljanka je prevezena u splitsku bolnicu i tamo je zadržana na daljnjem liječenju. Zadobila teške tjelesne ozlijede u vidu više ubodnih rana.

O događaju je obavješteno nadležno državno odvjetništvo, te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Sumnjiče se za razbojništvo i pokušaj razbojništva

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom i 24-godišnjakom. Utvrđeno je postojanje sumnje da su 30. kolovoza na štetu 71-godišnjaka ostvarili obilježja kaznenog djela razbojništva u pokušaju na način da se 32-godišnjakinja sastala sa oštećenim u ugostiteljskom objektu na području Splita, a prilikom napuštanja istog, na ulici je 24-godišnjak napao 71-godišnjaka i pokušao mu otuđiti torbu sa novcem i osobnim predmetima.

Nadalje, utvrđeno je postojanje sumnje da su naprijed navedeni 31.kolovoza na području Marine, zajedno sa još dvije za sada nepoznate osobe, na štetu istog 71-godišnjaka počinili kazneno djelo razbojništva  na način da  se 32-godišnjakinja po prethodnom dogovoru sastala s oštećenim u Marini, nakon čega im je prišao 24-godišnjak sa još dvije za sada nepoznate muške osobe, napali su oštećenog, zadali mu više udaraca po tijelu i otuđili torbu sanovcem.

Protiv 32-godišnjakinje i 24-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijavna nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close