Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su četiri oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, šest krađa i požar na prometnim sredstvima. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća. Jedna osoba je teže i šest je lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za razbojničku krađu

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom. Sumnjiči se da je 18. kolovoza u prodavaonici u Kaštel Sućurcu otuđio nekoliko šteka cigareta, nakon čega je odgurnuo djelatnicu koja ga je pokušala zaustaviti. Protiv spomenutog je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo razbojničke krađe.

Narušavao javni red i mir

Sinoć oko 19.30 u Splitu, u ulici Preradovićevo šetalište, strani državljanin je narušavao javni red i mir te bacanjem kamenja razbio stakla na kiosku u kojem je nalazila djelatnica. Uhićen je i nad njim je kriminalističko istraživanje u tijeku.

U požaru oštećen moped i plovilo

Jučer ujutro oko 7.00 sati zaprimljena je dojava da se u moru na predjelu Zente u Splitu, nalazi električni moped. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom je utvrđeno da se moped jednim dijelom nalazi iznad površine vode. Na mopedu je izbio požar, koji je zahvatio i obližnje plovilo, koje je djelomično oštećeno. Požar su ugasili policijski službenici zajedno s građanima koji su se tom prilikom zatekli na mjestu događaja. Ostaci mopeda su izvađeni iz mora, a prostor mjesta događaja je ograđen posebnim plutajućim ogradama kako bi se spriječilo širenje onečišćenja. Utvrđeno je da se moped nalazi u vlasništvu tvrtke, te da je bio iznajmljen. U tijeku su izvidi u cilju utvrđivanja okolnosti događaja.

Povezani članci

Back to top button