Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sumnjiči se za iznudu

Poslijepodne, 28. rujna, 37-godišnjak je u Policijskoj postaji Solin prijavio da ga je istog dana u 13,20 sati u ugostiteljskom objektu na području Solina tjelesno napao 31-godišnjak, koji je od njega potraživao novac. Oštećenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. 31-godišnjak je istog dana uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je  doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznude.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad  39-godišnjakom. Sumnjiči se da je tijekom 2017. godine  kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu  za sebe zadržao novac od prodaje automobila i  na taj način navedeno društvo oštetio za  više od 2.109.000 kuna, a državni proračun za neplaćeni porez  u iznosu od  oko 527 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom  poslovanju, Utaja poreza ili carine  i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave podnijet  će se posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronađena droga

Policijski službenici Policijske postaje Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad  54-godišnjakom. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje navedeni koristi na području Brača. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 22,4 grama heroina, 7 grama speeda i 30 komada heptanona. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Back to top button