Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, oštećenje tuđe stvari, dvije krađe od kojih je jedna u pokušaju i dva požara na ugostiteljskim objektima.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom. Tri osobe su lakše, a tri su teško ozlijeđene.

Izdvojeno:

Rumunjski državljanin osumnjičen za krađu novca

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim rumunjskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je 4. listopada došao u stan 83-godišnjaka, kojem je ponudio na prodaju posuđe, a nakon što mu je oštećeni dao novac za kupljeno posuđe, iskoristio je njegovu nepažnju, te mu otuđio novac i otišao. Materijalna šteta iznosi 40.000 kuna. 39-godišnji Rumunj je uhićen sutradan, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja doveden je pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu, podnesenu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

38-godišnjak zatečen s amfetaminom

U subotu, 5. listopada, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su na ulici u Splitu zatekli 38-godišnjaka s 52,1 grama amfetamina. Tijekom kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeta i digitalna vaga za precizno mjerenje, koju je posjedovao u stanu u Splitu. Jučer je doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.  

Krađe parfema, mobitela i novca: dovršena kriminalistička istraživanja nad tri osobe

U Policijskoj postaji Makarska je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, osumnjičenim za krađu mobitela vrijednog 4800 kuna, 26. srpnja, iz ugostiteljskog objekta u mjestu Gradac. Mobitel je pronađen i biti će vraćen vlasniku. 41-godišnjaku slijedi kaznena prijava.

Zbog istog kaznenog djela je prijavljen i 40-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je 2. listopada otuđio tri parfema, vrijedna oko 2000 kuna, iz trgovine u Kaštel Novom.

Policijski službenici Policijske postaje Vrgorac su proveli kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom i 25-godišnjakinjom. Utvrđena je sumnja da su 3. listopada otuđili novac u iznosu od 2800 kuna, iz kuće u Vrgorcu. Protiv njih je podnesena kaznena prijava.

Povezani članci

Back to top button