Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Policijski službenici Policijske postaje Omiš su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 19-godišnjakinjom. Utvrđena je sumnja da su od 22. rujna do 4. listopada izvršili šest provala u crkve na području Blata na Cetini, Grabovca, Žeževice, Sitnog Gornjeg, Dubrave i Podgrađa. Iz tri crkve su otuđili zlatni nakit.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Sukob ispred ugostiteljskog objekta u Splitu

U subotu, 12. listopada oko 2.45 sati ispred ugostiteljskog objekta u centru Splita došlo je do narušavanja javnog reda i mira, u kojem je jedna osoba teško ozlijeđena. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su dvojica nizozemskih državljana, u dobi od 36 i 34 godine, nakon što su radi neprimjerenog ponašanja udaljeni iz ugostiteljskog objekta, razbijali boce i nasilno pokušali ući u klub, nakon čega je došlo do sukoba između njih i 31-godišnjeg redara. U sukobu je lakše ozlijeđen 36-godišnjak, dok je 34-godišnjak teže ozlijeđen (ozljeda noge). Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede, dok su dvojica nizozemskih državljana sankcionirana zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  

Narušavanje javnog reda i mira: ozlijeđena 75-godišnjakinja

U petak, 11. listopada u Varaždinskoj ulici u Splitu došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je je 74-godišnjakinja vikala i vrijeđala 23-godišnjaka i 26-godišnjakinju pogrdnim riječima, nakon čega je 23-godišnjak došao do njenog stana, gdje je u međusobnom naguravanju 74-godišnjakinja pala na pod i ozlijedila ruku. Utvrđeno je da se radi o teškoj tjelesnoj ozljedi. 23-godišnjaku slijedi kaznena prijava, zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede, dok će se protiv 75-godišnjakinje podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ozlijeđen 40-godišnjak

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, za kojeg je utvrđena sumnja da je 12. listopada oko 11 sati u Kaštel Štafiliću, Cesta dr. Franje Tuđmana, tjelesno napao i teško ozlijedio 40-godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć.

Protiv 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Prisila prema službenoj osobi

U nedjelju, oko 0.30 sati na parkingu u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, 21-godišnak je narušavao javni red i mir vrijeđajući policijske službenike, nakon čega je u jednom trenutku počeo bježati. Prilikom bijega je pao na pod, a kada su policijski službenici došli do njega, nad njim su uporabili sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Dok su policijski službenici postupali prema 21-godišnjaku, prišao im je 23-godišnjak, koji je odgurivao policijskog službenika, pokušavajući ga onemogućiti u postupanju, zbog čega su i nad njim uporabljena ista sredstva prisile. Obojica su privedena u policijsku postaju. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 21-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv 23-godišnjaka podnesena kaznena prijava, zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Lažna dojava o bombi: kazneno prijavljen 25-godišnjak

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 13. listopada oko 1 sat nazvao policiju, te prijavio da je u ugostiteljskom objektu u Imotskom postavljena bomba. Postupajući po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici su izvršili protueksplozijski pregled objekta, iz kojeg su osobe udaljene. Protiv 25-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close