Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – 48-godišnjakinja dovela u zabludu 60-godišnjaka i prisvojila 830.000,00 kuna

Prijevara i pomaganje u prijevari

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 24-godišnjakinjom. Prvoosumnjičena se sumnjiči da je počinila kazneno djelo Prijevare na štetu 60-godišnjaka i dva kaznena djela Prijevare na štetu 53-godišnjaka i 39-godišnjakinje. Nadalje, 24-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo Pomaganja 48-godišnjakinji u počinjenju Prijevare (čl.236. KZ u svezi čl.3.). Naime, spomenuta 48-godišnjakinja se sumnjiči da je tijekom 2006. godine dovela u zabludu 60-godišnjaka lažno mu se predstavljajući da je njegova bivša djevojka tražeći da joj mjesečno uplaćuje razne novčane iznose, uz obećanje udaje za njega, što je oštećeni i učinio te joj do ožujka ove godine uplatio ukupno iznos od 830.000,00 kuna. Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prema dogovoru s 24-godišnjakinjom tražila da dio novca oštećeni uplaćuje i na račun druge osobe koja je potom novac radi prikrivanja kaznenog djela i radi prikrivanja suučesništva prebacivala uplaćivala spomenutoj 24-godišnjakinje koja je zajedno s 48-godišnjakinjom trošila novac na osobne potrebe. Od novca koji je opisanim načinom protupravno prisvojen kupile su osobno vozilo koje su potom prodale i dobiveni novac zajedno potrošile. Nadalje se 48-godišnjakinja sumnjiči da je tijekom 2019. godine dovela u zabludu 53-godišnjaka lažno mu se predstavivši kao djelatnica Porezne uprave Split, te mu ponudila rješavanje otpisa poreznog dugovanja, zbog čega ga je u više navrata tražila novac, sveukupno 18.000,00 kuna koji joj je i predao. Također se spomenuta sumnjiči da je listopadu 2020. godine dovela u zabludu 39-godišnjakinju kojoj je lažno iznosila činjenice kojima je tražila hitno potreban novac i da će joj vratiti za mjesec-dva, u što je oštećena povjerovala i istoj predala 6.000,00 kuna. Novac je 48-godišnjakinja zadržala za sebe i nije oštećenoj vratila. Protiv 48-godišnjakinje i 24-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu.

Sumnjiči se za krađu novca i nakita iz stana

Policijski službenici I. Policijske postaje Split dana 9. svibnja ove godine zaprimili su kaznenu prijavu krađe većeg iznosa novca i nakita iz stana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su osnovanu sumnju nad 44-godišnjakinjom da je iz stana u Splitu iskoristivši nepažnju i odsutnost vlasnice otuđila novac i nakit pričinivši 88-godišnjakinji materijalnu štetu u iznosu od 400.000,00 kuna. Podnijeto je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronađena marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga stana u Kaštelima kada je pronađeno i oduzeto 172 g marihuane. Podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Brač: 61-godišnjak bez vozačke upravljao mopedom pod utjecajem alkohola

Jučer su na otoku Braču u mjestu Bol policijski službenici tijekom nadzora i kontrole prometa zaustavili 61-godišnjeg vozača mopeda. Obavljenim alkotestom utvrđeno je kako je mopedom upravljao u alkoholiziranom stanju ( 1,14g/kg), te da sudjeluje u prometu bez vozačke dozvole. Naime, 61-godišnjak nema izdanu vozačku dozvolu niti jedne kategorije, a zbog do sada sankcioniranih prometnih prekršaja i sakupljenih negativnih bodova, nadležna policijska postaja je izdala rješenje da isti u iduće dvije godine ne može ni podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole. Uhićen je i doveden u službene prostorije gdje je zadržan do otriježnjenja, a nakon provedenog istraživanja biti će, uz optužni prijedlog, odveden nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Zbog počinjenja teških prometnih prekršaja i obzirom da se radi o recidivistu, sudu je predloženo izricanje novčane kazne u visini od 27 tisuća kuna i kazne zatvora.

Traže se očevici prometne nesreće

Jučer, 12. svibnja 2022. godine oko 20.0 sati u Splitu, na kolniku ulice Šetalište Marina Tartaglie, park šuma Marjan, kod kupališta Bene, došlo je do naleta bicikliste na pješaka-dijete koje je tom prilikom zadobilo tjelesne ozljede.
Molimo svjedoke, kao i sve druge građane koji imaju korisnih saznanja vezanih za navedenu prometnu nesreću da se jave u Postaju prometne policije Split na brojeve telefona 021 504-010, 021 504-036.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button