Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su tri oštećenja tuđe stvari, teška krađa i šest krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je šest prometnih nesreća, od kojih pet s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sudjelovali u akciji spašavanja na moru

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split su sinoć sudjelovali u zahtjevnom spašavanju jedrilice sa dva člana posade, obojica državljani Njemačke,  koji su, nakon što su isplovili s Hvara prema Veloj Luci, ostali bez pogona, te su se uslijed jake kiše i udara jugoistočnog vjetra, u večernjim satima dezorijentirali na moru.

Nakon što smo oko 20 sati zaprimili dojavu da je MRCC Rijeka zaprimila poziv u pomoć stranih državljana, s jedrilice za koju je utvrđeno da se u tom trenutku nalazi u blizini otoka Visa, tročlana posada službenog policijskog plovila P-213 „Split“ je iz luke Vis isplovila prema njihovoj poziciji, na 7.7 NM jugoistočno od Visa, nakon čega im je pomogla da sigurno doplove do luke u Komiži, u koju su zajedno uplovili u 0.45 sati.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika, njemački državljani, u dobi od 47 i 53 godine, nisu ozlijeđeni, niti je došlo do oštećenja jedrilice.

Vozilo oštećeno u požaru

U petak, 10. svibnja oko 16 sati, izbio je požar na parkiranom osobnom vozilu VW Caddy, godine proizvodnje 1996., u ulici Don Frane Bulića u Solinu. Očevidom je utvrđeno da je požar namjerno izazvan. U tijeku su izvidi.

Požar u Solinu

Tijekom noći 10/11. svibnja došlo je do zapaljenja autogume ispred metalnih ulaznih vrata radionice u Zvonimirovoj ulici u Solinu, pri čemu su oštećena vrata, nadstrešnica i fasada. Materijalna šteta iznosi oko 3000 kuna.

Provala u vozilo

Nepoznati počinitelj je 1/12. svibnja u Podstrani provalio u osobno vozilo Citroen C3. Otuđena je tehnička oprema i posuđe, a materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 47.000 kuna. Za počiniteljem i otuđenim predmetima se traga.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button