Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, oštećenje tuđe stvari i teška krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Osumnjičeni za krađu novca iz stana

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 38-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da su sredinom srpnja otuđili novac u domaćoj i stranoj valuti, iz stana u ulici Bana Berislavića u Splitu. Ukupna šteta iznosi oko 25.000 kuna. Protiv oba osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Razbojništvo

Nepoznati maskirani muškarac je 7. prosinca oko 4.30 sati ušao u automat klub na području Splita, te prijeteći pištoljem djelatnici otuđio novac. Za njim se traga.

Rezultati aktivnosti u prometu provedenih tijekom proteklog vikenda

Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske su tijekom proteklog vikenda provedene pojačane aktivnosti u prometu.

Tom prilikom je sankcionirano 416 prekršaja, od kojih se 71 odnosi na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 84 na prekoračenje brzine, 62 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 37 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a 5 zbog vožnje neregistriranog odnosno tehnički neispravnog vozila. Najviša utvrđena koncentracija alkohola je iznosila 2,26 g/kg.

Od ukupnog broja, 7 prekršaja su počinili recidivisti – 6 prekršaja se odnosi na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a 1 na upravljanje vozilom u vrijeme zabrane.

S aktivnostima u prometu će se nastaviti i dalje u prosincu, posebno u dane vikenda i tijekom blagdana. Upozoravamo vozače na obvezu poštivanja prometnih propisa i sigurno sudjelovanje u prometu!

Povezani članci

Back to top button