Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, tri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i tri požara.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježena je jedna prometna nesreća i jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 22. prosinca 2019. godine u poslijepodnevnim satima upravljao osobnim vozilom BMW te na pješačkom prijelazu ceste Put Muline vozilom udario pješakinju nakon čega se vozilom udaljio s mjesta nesreće. Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozlijede te je hospitalizirana u splitskoj bolnici. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom koji je prethodno 29. prosinca 2019 zaustavljen u mjestu Šestanovac dok je upravljao osobnim vozilom. Utvrđena je sumnja da se na vozilu nalaze krivotvorene probne tablice i da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Tom prilikom je kod njega pronađeno i oduzeto 2,2 grama marihuane i 1,3 gram speeda. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je uz optužne prijedloge zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga doveden na nadležni Prekršajni sud.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je tijekom prosinca 2019. godine otuđio novac iz kuće i alat iz osobnog vozila u Splitu, dok je na području Kaštel Gomilice otuđio agregat, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 4 tisuće kuna. Vezano za navedena kaznena djela protiv njega je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronađena droga amfetamin

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom kod kojega je prethodno na području Hvara pronađeno i oduzeto ukupno 95,2 grama amfetamina Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Povezani članci

Back to top button