Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, nasilničko ponašanje, dva oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su tri prometne nesreće od kojih je u jednoj lakše ozlijeđena jedna osoba.

Izdvojeno:

Sumnjiče se za razbojništva

U nedjelju su uhićeni 19-godišnjak i maloljetnik nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Provedenim istraživanjem se sumnjiče kako su prije dva dana, 3. siječnja u Splitu u popodnevnim satima prijeteći nožem zaposlenicama u dvije prodavaonice počinili jedno razbojništvo otuđivši novac i jedno razbojništvo u pokušaju. Uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozljede

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom. Sumnjiči se da je prethodni dan u mjestu Duće nanio tešku tjelesnu ozljedu 27-godišnjaku s kojim se fizički sukobio. Podnijeta je kaznena prijava za tešku tjelesnu ozljedu redovnim putem.

Pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji se sumnjiči da je 3. siječnja u Splitu kada se verbalno i fizički sukoba sa 45-godišnjakom u jednom trenutku ga napao nožem i ozlijedio u predjelu vrata. Ozlijeđenom je utvrđena rezna rana kvalificirana lakšom tjelesnom ozljedom. Protiv 37-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom

Tijekom noći 3/4. siječnja u mjestu Dolac Donji, eksplozivnim sredstvom je oštećena konstrukcija autobusne čekaonice u vidu napuknuća i izbijanja iz ležišta pojedinih dijelova. Materijalna šteta se cijeni na iznos od 10 tisuća kuna. Traga se za počiniteljem. 

Provaljeno u dvije crkve

Prije dva dana na području Imotskog je provaljeno u dvije crkve iz kojih je otuđen novac milodara. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.                       

Povezani članci

Back to top button