Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom. Obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na području Splita pronađeno je i oduzeto  ukupno  398 grama kokaina, 22,6 grama heroina, 9 tableta ecstasya ukupne težine  4,5 grama, te  jedna ručna školska bomba i  11 komada raznog  streljiva. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu je  predan  policijskom pritvorskom nadzorniku.

Razbojništvo u Splitu

Jučer oko 13,20 sati, u prostorije ljekarne  u Splitu ušao je nepoznati počinitelj i uz prijetnju  staklenog predmeta koji je držao u ruci otuđio novac, nakon čega je pobjegao. U tijeku su policijski izvidi

Sumnjiči se za počinjenje više krađa

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom. Sumnjiči se da je od 4.rujna 2019 do 9. siječnja 2020. godine na području Splita počinio jednu razbojničku krađu  i osam krađa kojom prilikom je iz  prodavaonica otuđio raznu kozmetiku, cigarete i druge artikle, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 13 tisuća kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku. 

Najava akcije  Faktori rizika

Danas, ponedjeljak 13. siječnja, od 16 do 20 sati na prometnicama  Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se  akcija  u prometu „Faktori rizika“ u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti u prometu. Tijekom akcije prvenstveno će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih  pojaseva u vozilu, te  nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

Upozoravamo vozače na obvezu poštivanja prometnih propisa i sigurno sudjelovanje u prometu

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 397 prekršaja od čega izdvajamo 29 za alkohol, 97 za prekoračenje  brzine, 108 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 21 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 14 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirana je 21 prometna nesreća od čega 12 s ozlijeđenim osobama. Dvadeset osoba je lakše ozlijeđeno i četiri  su teže ozlijeđene.

Povezani članci

Back to top button