Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dva oštećenja tuđe stvari i dvije teške krađe.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih dvije s materijalnom štetom. Tri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Oštećeno više vozila: uhićen 20-godišnjak

Rano jutros zabilježena su oštećenja stakala na ukupno 21 vozilu na području Trstenika u Splitu. Oko 4 sata zaprimljena je dojava da je nepoznata muška osoba oštetila vozila u ulici Šime Ljubića u Splitu. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom su utvrđena oštećenja prednjih vjetrobranskih stakala na ukupno sedam vozila, a na jednom od tih vozila je oštećen i retrovizor. Ubrzo su u Velebitskoj ulici, u vožnji bicikla zatekli osobu koja je odgovarala opisu počinitelja i koja se dovodi u svezu s oštećenjem vozila. Priveden je u službene prostorije i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, obzirom da je utvrđeno da je alkoholiziran. Naknadno je zaprimljena i dojava o oštećenju vozila u ulicama Dinka Šimunovića i Moliških Hrvata, gdje su policijski službenici utvrdili oštećenja na još četrnaest vozila. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Rezultati akcije u prometu

Jučer od 10 do 14 sati na autocesti A1 na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu, kojom prilikom je sankcionirano ukupno 25 prekršaja.

16 prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine, 2 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 2 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 na upravljanje vozilom za vrijeme dok je na snazi zabrana upravljanja.

Najviša utvrđena brzina iznosila je 231 km/h, zbog čega je vozaču Audija izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i mjerom zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Nepropisna brzina jedan je od glavnih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, zbog čega su postupanja policijskih službenika posebno usmjerena na zahvaćanje te vrste prekršaja, uz ostale tzv. faktore rizika (vožnja pod utjecajem alkohola, uporaba mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje).

S navedenim aktivnostima nastaviti će se i dalje, u cilju uočavanja i sankcioniranja takvih ponašanja, ali i prevencije prometnih prekršaja i podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa i pozivamo ih na odgovorno ponašanje u prometu, ne samo kako bi izbjegli moguće sankcije, već kako bi sačuvali vlastiti i tuđi život!

Povezani članci

Back to top button