Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, oštećenje tuđe stvari i dvije krađe.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za prijetnju i napad na policijske službenike 

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji je u petak oko 20,30 sati, u Solinu, u ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir a potom više puta fizički udario policijskog službenika tijekom postupanja. Nadalje, tijekom postupanja uputio je više prijetnji smrću policijskim službenicima. Nakon provedenog istraživanja uz kaznenu prijavu za kazneno djelo napada na službenu osobu i prijetnju predan je pritvorskom nadzorniku. Zbog počinjenih prekršaja iz. čl.6. i čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira spomenutom je uručen prekršajni nalog.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 581 prekršaja od čega izdvajamo 43 za alkohol, 50 za prekoračenje  brzine, 103 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 16 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja vozilom i 18 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je 15 prometnih nesreća od kojih osam s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže i pet je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button