Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije teške krađe, krađa i dva požara.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za  tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom. Sumnjiči se da je 31.siječnja u poslijepodnevnim satima na području  Kaštel Kambelovca nanio teške tjelesne ozlijede 51-godišnjaku koji je zadobio ozljede glave i hospitaliziran je u splitskoj bolnici. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za protupravno oduzimanje slobode

Policijski službenici dovršili su kriminalističko  istraživanje nad više osoba u dobi od 21,22, 24,25,44,61 i 71 godine, od kojih je 44-godišnjakinja policijska službenica, a koji se sumnjiče da su   počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode na  štetu dvije 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinje i 32-godišnjakinje dana 1. veljače na splitskom području.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 71-godišnjakinja  zatražila i angažirala odnosno potakla 24-godišnjakinju da 19-godišnjakinju zaplaši  zbog njenog odlaska od kuće.  Tada je 24-godišnjakinja angažirala ostale osumnjičene da joj pomognu,  te su ih  po prethodnom dogovoru  protivno njihovoj volji odveli  iz stana  u Splitu  i vozilom odvezli na  šire solinsko područje gdje su ih ostavili. Nitko nije ozlijeđen, a protiv navedenih su podnijete odgovarajuće kaznene  prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Zaplijenjen kokain i marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom.  Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostorija kojega koristi na širem splitskom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 127 grama  kokaina i 50 grama marihuane, te veća količina novca. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio  kazneno djelo neovlaštena proizvodnja  i promet drogama predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za krađu

Policijski službenici II. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom koji se sumnjiči da je 25. siječnja iz skladišta ugostiteljskog objekta u Splitu  otuđio veću količinu raznih alkoholnih pića. Počinjena materijalna šteta se procjenjuje na više od 280 tisuća kuna, a protiv njega je podneseno posebno izviješće u svezi navedenog kaznenog djela nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršen očevid požara

Dovršen je očevid požara koji je izbio na  obiteljskoj kući  2. veljače u mjestu Brusje na Hvaru. Utvrđena je sumnja da je uzrok požara otvoreni plamen, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

U prijevari oštećen 75-godišnjak 

Na imotskom području u mjestu Svib , u dva navrata, u prosinca prošle godine i u siječnju 2020. godine  nepoznati muškarac došao je u obiteljsku kuću 75-godišnjaka i lažno se predstavio kao policijski službenik  te od njega  tražio novac kako bi mu pomogao u rješavanju njegovih problema oko provale koja se dogodila prije nekoliko godina. Tom prilikom mu je 75-godišnjak dao nekoliko tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button