Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, tri prijevare, oduzimanje tuđe pokretne stvari, dva oštećenja tuđe stvari, utaja i teška krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća od kojih dvije s povrijeđenim osobama. Jedna osoba je teže i dvije su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Pronađeno više od pola kilograma heroina

Jučer je u sklopu kriminalističkog istraživanja nad 55-godišnjakom obavljena pretraga stana kojeg koristi u Splitu. Pronađeno je i oduzeto 533,7 g heroina, 51,6 g nepoznate tvari i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Uzapćena talijanska ribarica

Dana 18. veljače 2020. godine, u 11,09 sati, policijski službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka i policijski službenici Postaje pomorske policije Split, su na tehničkim sustavima za nadzor državne granice na moru, na području teritorijalnog mora Republike Hrvatske, sa udaljenosti od 12 nautičkih milja osmotrili talijansko ribarsko plovilo koje je načinom plovidbe upućivalo kako isto obavlja gospodarski ribolov kao i na nezakonit prelazak državne granice na moru.

Na mjesto događaja odmah je upućeno službeno plovilo Postaje pomorske policije Split koje je usprkos velikoj udaljenosti od ribarice, sustiglo i nakon izdane zapovjedi za zaustavljanje, uzaptilo talijansku ribaricu u 11,55 sati na samoj graničnoj crti.

U trenutku uzapćenja na talijanskoj ribarici nalazila su se 4 člana posade, svi državljani Talijanske Republike. Ribarica je sprovedena u luku Split dok je nad talijanskim državljanima zbog povrede odredbi Zakonika o schengenskim granicama kao i zakona kojima se regulira morsko ribarstvo provedeno kriminalističko istraživanje. Uz Optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz čl.5. Zakonika o schengenskim granicama i iz članka 3. st.1. toč.a Uredbe Vijeća EZ 1005/2008, a kažnjivo po čl.77. st.4., a u svezi sa st.1., toč.5. Zakona o morskom ribarstvu privedeni su na Prekršajni sud u Splitu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close