Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje,  oštećenje tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih tri s povrijeđenim osobama. Četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Sumnjiče za iznudu novca

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i dvojicom 19-godišnjaka.  Sumnja se da su korištenjem saznanja kako jedan maloljetnik ima kod sebe gotovinu od par stotina kuna u siječnju prošle godine lažno ga optužili za novčani dug i zaprijetili fizičkim napadom ukoliko im ne preda iznos od 500 kuna. Nakon što im je iz straha prvi put predao novac, nastavili su s lažnim optuživanjem i ucjenama te daljnjim iznuđivanjem novca. U više navrata su ga fizički napali, a jednom prilikom doveli na rub balkona katnice i prijetili da će ga baciti. Iz straha za svoj život maloljetnik je u više navrata od siječnja do lipnja prošle godine osumnjičenima predao  ukupno 75 tisuća kuna na ime nepostojećeg duga. Protiv trojice osumnjičenih za kazneno djelo Iznude nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnijeta je kaznena prijava.

Požar na kontejneru zahvatio osobna vozila

Rano jutros oko 5.00 sati, u Splitu u Šižgorićevoj ulici izbio je požar na dva PVC kontejnera  koji se proširio na parkirana osobna vozila. U požaru su u potpunosti  izgorjeli kontejneri, te  su zahvaćeni prednji dijelova vozila Polo i Golf. Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj dojavi izašli na teren, a tijeku je očevid.

U odnosu na slične događaje vezane uz izazivanje požara na kontejnerima,  u protekla tri mjeseca PU splitsko-dalmatinska prijavila je tri osobe zbog većeg broja kaznenih djela Oštećenja tuđe stvari i Dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na području Splita i Kaštela kojim kaznenim djelima je uništeno 39 kontejnera.

U odnosu na ostale evidentirane događaje požara na kontejnerima nastavljamo dalje s kriminalističkim istraživanjima u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button