Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, dvije prijetnje, prijevara, teška krađe i pet krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je sedam prometnih nesreća od kojih pet  s materijalnom štetom. Tri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Pronađen heroin i kokain

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom, osumnjičenim za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi na  splitskom području, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 414,5 grama heroina, 101 gram kokaina,425 grama smjese za povećanje mase i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 53-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za pokušaj  iznude i krađu vozila

Policijski službenici dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je u više navrata telefonskim putem prijetio 63-godišnjaku tražeći od njega novac radi navodnog duga člana njegove obitelji. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje spomenuti koristi, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 7,7 grama marihuane.

Nadalje, sumnjiči se i za kazneno djelo krađe osobnog vozila Golf 19. veljače u Splitu koje je jučer uočeno  i zaustavljeno u prometu na području Splita

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela  predan je policijskom pritvorskom nadzorniku, te je  zbog  zlouporabe droge podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Sumnjiči se za krađu torbice

Jučer je PGP Imotski zaprimio prijavu da je oko 15:50 sati u ulici Fra Stjepana Vrljića u Imotskom nepoznati počinitelj  iz otključanog osobnog vozila otuđio torbu  u kojoj su se nalazili dokumenti, bankovne kartice i  novac. Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici odmah izašli na teren i  vrlo brzo pronašli osobu koja se dovodila u svezu s počinjenim kaznenim djelom i u službene prostorije doveli 21-godišnjaka radi provođenja kriminalističkog istraživanja.  Kod osobe je pronađena i većina otuđenih stvari koje su zbog brze i efikasne reakcije policije vraćene vlasniku. Nakon provedenog istraživanja protiv 21-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe.

Sumnjiči se za pronevjeru

 Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom  provedenim  zbog sumnje da je počinio  kazneno djelo  Pronevjera i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Utvrđena je sumnja da je kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva, poslovnice u Solinu  od ožujka do listopada 2015.godine iz skladišna otuđio i prodao razne auto dijelove u vrijednosti oko 47500 kuna, te sastavio dvije krivotvorene primke prijenosa kojima je fiktivno prikazao prijenos robe iz skladišta poslovnice u Solinu u skladište  druge poslovnice, dok  navedeni iznos novca nije položio na žiro račun odnosno blagajnu društva, već ga je protupravno prisvojio i zadržao za sebe. Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena  djela  protiv njega je  podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom. Sumnjiči se da je na trogirskom području  počinio dva kaznena djela teške krađe  i to u listopadu 2019. kada je provalio u ordinaciju odakle je otuđio razne lijekove i liječničku opremu, te u srpnju 2011. godine kada je iz prostorija lučice otuđio novac i druge predmete. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 65 tisuća kuna, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici II. Policijske postaje su dovršili kriminalističko istraživanje nad  maloljetnikom. Utvrđena je sumnja da je tijekom prosinca 2019.  i  siječnja 2020. godine  počinio pet kaznenih djela krađe  sam, dok je zajedno s drugim maloljetnikom počinio još dvije krađe  kozmetike iz prodavaonica na području Splita. Ukupno počinjena materijalna šteta se  procjenjuje na oko 16 tisuća kuna, te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zadobio ozljedu

Jučer tijekom poslijepodneva  na području Gripa u Splitu   za sada nepoznata osoba tjelesno je napala maloljetnika kojemu je konstatirana teška tjelesna ozljeda (nosa). U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button