Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je jedna teška krađa i jedan  požar.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je  pet prometnih nesreća od kojih tri   s materijalnom štetom. Dvije osobe  su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Zadobio ozlijede iz vatrenog oružja

Sinoć je u Splitu iz vatrenog oružja ozlijeđen 21-godišnji muškarac koji je pronađen oko 20,30 na ulici i prevezen u splitsku bolnicu.  Zadobio je ozlijede na obje noge, a  prema liječničkim informacijama konstatirana mu je lakša tjelesna ozljeda. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti ozljeđivanja.   

Provala u stan 80-godišnjakinje  

U Solinu 28. veljače oko 3,30 nepoznati počinitelji provalili su  u prostorije stana dok se u stanu nalazila 80-godišnjakinja. Tom prilikom ju je jedan od njih odgurnuo te je pala na tlo, a počinitelji su pobjegli s mjesta događaja, te nisu ništa otuđili. 80-godišnjakinja nije zatražila liječničku pomoć, a policijski izvidi su u tijeku.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Tijekom proteklog vikenda na području PU splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu. Sankcionirana je ukupno 425 prekršaja, od kojih se 43 odnosi na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 102 na prekoračenje brzine,  95 na nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, 27 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 21 na vožnju neregistriranog odnosno tehnički neispravnog vozila i  8 zbog zabrane upravljanja vozilom. Zabilježeno je i  dvanaest prekršaja koji su počinili recidivist,  a radi se u većini  o prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola. Nadalje, evidentirano je  15 prometnih nesreća od kojih deset s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close