Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, oštećenje tuđe stvari, krivotvorenje isprave,  oštećenje tuđe stvari, dvije teške krađe, tri krađe i požar.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je šest  prometnih  nesreća od kojih četiri   s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala. Dvije osobe su teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za Pranje novca

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje temeljem naloga ŽDO Split, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak, s ciljem prikrivanja nezakonitog podrijetla protupravne imovinske koristi u ukupnom iznosu od 9 milijuna kuna, koju je prethodno stekao počinjenjem većeg broja kaznenih djela (zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaja poreza ili carine), tijekom 2017. godine u poslovnim knjigama tog istog društva, u kojem je kao jedini osnivač i odgovorna osoba, protupravnu imovinsku korist prikazao kao uplatu vlastitih pozajmica prema društvu, iako u vrijeme evidentiranja tih pozajmica nije imao novčanih sredstava obzirom da su mu svi računi trajno blokirani od svibnja 2012. godine. Novčana sredstva kojima je raspolagao isključivo su pribavljena navedenim protupravnim postupanjem. Nakon uplate tih pozajmica na račun društva, tijekom 2017. i 2018. godine to isto društvo mu je s osnove povrata pozajmica isplatilo ukupan novčani iznos od 3.136.974,73 kuna. Na ovaj način prikrio je da je navedeni novčani iznos prethodno uprihodio počinjenjem većeg broja kaznenih djela, te je istim novčanim iznosom dalje raspolagao kao da je stečen na zakonit način. U postupanju spomenutoga utvrđena su obilježja kaznenog djela Pranje novca sukladno čl. 265. Kaznenog zakona te je jučer uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, dok je Posebno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Pranje novca dostavljeno nadležnom ŽDO Split.

Pronađen heroin

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad   44-godišnjakom. Tijekom kriminalističkog istraživanje obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na splitskom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto  ukupno 24,9 grama droge heroin. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za provale

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom . Sumnjiči se da je 2. ožujka  u Kaštel Štafiliću  provalio u kontejner odakle je otuđio alat, te iz radnog stroja otuđio gorivo.  Nadalje se sumnjiči da je u veljači 2020.g.  također na području u Kaštel Štafilića provalio u prostorije kuće u izgradnji odakle je otuđio razni alat. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Back to top button