Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Dovršeno kriminalističko istraživanje za razbojništvo u Makarskoj

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i PP Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 43-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 40-godišnjim državljaninom Republike Srbije.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 17.ožujka 2020. zajedno i po prethodnom dogovoru oštećenom 66-godišnjaku lažno predočili činjenicu o promjeni i razmjeni novčanih sredstava, te ga naveli da dođe u objekt u izgradnji u Makarskoj. Tom prilikom su mu nanijeli tjelesne ozlijede i od njega otuđili i protupravno prisvojili novac nakon čega su se udaljili, a oštećeni se nakon zadobivenih ozljeda s mjesta događaja uputio do mjesta u neposrednoj blizini gdje je mu je pozlilo, te je tijekom pružanja liječničke pomoći preminuo. Nadalje, utvrđena je sumnja da su osumnjičeni prethodno podijelili otuđeni iznos novca koji je kod njih pronađen i oduzet. 40-godišnjak je uhićen na graničnom prijelazu prilikom prelaska državne granice, dok je 43-godišnjak pronađen i uhićen na području Policijske uprave šibensko-kninske.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, te je protiv njih ponesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiče se za nasilničko ponašanje

Vezano za događaja od 17. ožujka kada je na gradilištu u Zvonimirovoj ulici u Imotskom došlo do fizičkog sukoba u kojemu je tjelesno ozlijeđena jedna osoba policijski službenici PGP Imotski proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 32, 41 i 53 godine. Utvrđena je sumnja da su počinili kazneno djelo nasilničko ponašanje na štetu 67-godišnjaka koji je lakše tjelesno ozlijeđen, te su uz kaznenu prijavu dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku.

Drska krađa

Jučer u poslijepodnevnim satima u Palmotićevoj ulici u Splitu 70-godišnjaku su na ulici prišle dvije osobe. Tom prilikom ga je jedna osoba nešto upitala dok je druga osoba od njega otuđila novčanik. U tijeku su policijski izvidi.

Teško ozlijeđen pješak

Jučer oko 19 sati na kolniku Strožanačke ceste u Podstrani osobno vozilo Mercedes kojim je upravljao 25-godišnjak oborilo je pješaka. Utvrđeno je da se 65-godišnjaku koji je zadobio teške i po život opasne ozlijede, te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Na mjestu događaja obavljen je očevid, te je o događaju izvješteno nadležno državno odvjetništvo.

Povezani članci

Back to top button