Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – 81-godišnjakuu oduzeta automatska puška M70 i 183 komada streljiva, te pištolj

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je nedozvoljena trgovina, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa i dvije krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su u četiri nezgode teže tjelesne ozljede zadobile dvije i tri osobe lakše ozlijede.

Izdvajamo:

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici II. policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 81-godišnjakom. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi na splitskom području kada je pronađena i oduzeta automatska puška M70 i 183 komada streljiva, te pištolj i 5 komada streljiva. Protiv spomenutog je podnijeta kaznena prijava i optužni prijedlog.

Sumnjiči se trinaest provala u vikend kuće

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Policijske postaje Omiš proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom. Sumnjiči se kako je tijekom ožujka i početkom travnja ove godine u mjestu Medići, Mimice i Pisak provaljivao u vikendice i kuće u kojima nitko ne stanuje odakle je otuđivao razne predmete, odjeću, nakit, novac i ostalo. Nadalje se sumnjiči za krađu bicikla u Omišu i krađu osobnog vozila u mjestu Medići. Ukupna materijalna šteta se utvrđuje. Uz kaznenu prijavu za ukupno trinaest kaznenih djela Teške krađe i dva kaznena djela Krađe predan je pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za razbojništva

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i II. Policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom. Sumnjiči se za pokušaj razbojništva u kladionici u Splitu dana 9. veljače ove godine u Splitu i za počinjeno razbojništvo također u kladionici u Splitu kada je otuđio gotovo tri tisuće kuna. U oba navrata je prijetio pištoljem djelatnicama kladionice. Podnijeto je posebno izviješće, dok je radi izdržavanja kazne predan u zatvor.

Sumnjiči se za provale

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom koji se sumnjiči za tri teške krađe. Naime, sumnjiči se da je dana 31.01/01.02. 2022. u Splitu provalio u naplatni automat parkirališta i otuđio 1170 kuna, a potom i 26. ožujka kada je otuđio 1550 kuna. Nadalje se sumnjiči da je u rujnu prošle godine provalio u ugostiteljski objekt u Omišu iz kojeg je otuđio 500 kuna. Protiv spomenutoga je podnijeto posebno izviješće.

Sumnjiči se za nanošenje teške tjelesne ozljede
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom koji je uhićen nakon dojave o napadu u stanu. Sumnjiči se da je u subotu, 9. travnja u Splitu u obiteljskom stanu fizički napao 61-godišnjakinju kojoj je nanio tešku tjelesnu ozljedu, dok je 68-godišnjaku nanio lakšu ozljedu. Uz kaznenu prijavu za kaznena djela Nasilje u obitelji iz čl. 179 a i Teška tjelesna ozljeda iz čl. 118. danas je predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici II. policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom. Sumnjiči se da je krajem studenoga prošle godine u Splitu u dva navrata provalio u ugostiteljski objekt odakle je iz aparata za klađenje otuđio nešto više od osam tisuća kuna. Protiv spomenutog je podnijeto posebno izviješće.

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu. Evidentirano je ukupno 581 prekršaj od čega izdvajamo 52 za alkohol, 352 za prekoračenje brzine, 71 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 34 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 3 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,52 g/kg.
Zabilježeno je 30 prometnih nesreća od kojih 12 nesreća s ozlijeđenim osobama. Četiri osobe su zadobile teže i deset osoba lakše tjelesne ozljede.
Nadalje, jučer je od 18.00 do 23.00 sata na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena i ciljana preventivno-represivnu akcija „Brzina MTC/MOPEDI“ zahvaćajući prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Tijekom akcije kontrolirano je 277 vozila (10 mopeda, 12 motocikla, 246 osobnih vozila, 9 teretnih vozila), dok je ukupno evidentirano 270 prekršaja vozača. Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, broj utvrđenih ciljanih prekršaja vozača je: brzina – 244, bez posebne kategorije – 1, zabrana upravljanja – 1 i za prolazak kroz crveno svjetlo – 1 prekršaj.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button