Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentiran je ukupno 438 prekršaja od čega izdvajamo 20 za alkohol, 179 za prekoračenje brzine, 79 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 17 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je 16 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je smrtno stradala,dvije osobe su teže, a četiri lakše ozlijeđene.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje,  oštećenje tuđe stvari, teška krađa, krađa i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest  prometnih nesreća. Jedna osoba je teže, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Sumnjiči se za počinjenje više krađa u Splitu 

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je tijekom travnja na području Splita počinio više kaznenih djela krađa. Utvrđeno je kako je 51-godišnjak tijekom dana ulazio u prodavaonice na području Splita, a kada bi utvrdio da su djelatnice u tom trenutku zaposlene poslovima u prodavaonicama, neovlašteno bi  ulazio u prostore skladišta i garderobe iz kojih je otuđio više novčanika zaposlenica u kojima se nalazio  novac, osobni  dokumenti i kartice, a 30.travnja 2020.g. oko 17.30 sati u Matoševoj ulici ušao u prodavaonicu, te vidjevši da nema nikoga za kasom koja se nalazi neposredno pored izlaza iz prodavaonice, uspio otvoriti kasu i iz nje otuđiti oko tisuću kuna. Nakon što bi ga djelatnice uočile u pomoćnim prostorijama, pravdao bi se da je pogriješio, nakon čega bi  pobjegao  s mjesta događaja. Jedne prilike je pokušao otuđenom karticom na nekoliko bankomata podignuti novac, ali u tome nije uspio. Opisanim kaznenim djelima nanio  je oštećenima materijalnu štetu u visini oko ukupno 7 tisuća kuna. 51-godišnjaka je uz kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za  krađe  i teške krađe

Policijski  službenici I. Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri  maloljetnika. Utvrđena je sumnja da su zajedno i samostalno počinili više kaznenih djela krađe i teške krađe na području Splita tijekom  studenog i prosinca 2019., te tijekom siječnja i veljače i svibnja 2020. Naime, sumnjiče se da su u navedenom periodu počinili ukupno sedam krađa iz prodavaonica kojom prilikom su otuđili kozmetičke proizvode i alkoholna pića. Nadalje se sumnjiče da su  jednom dvojica od njih  zajedno, a dva puta njih troje počinili tri drske krađe kada su iz kioska od uposlenica otrgnuli i  otuđili  više šteka cigareta. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv njih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Razbojništvo  u Kaštelima

Dana  2. svibnja oko 15,40 sati  u prostorije prodavaonice u Kaštel Sućurcu  ušao je nepoznati muškarac i uz prijetnju  spreja s nadražujućom tvari  od uposlenice  otuđio novac. Policijski izvidi su u tijeku.

Zadobila ozljede

Jučer tijekom noći u prostorijama kuće   na kaštelanskom području  48-godišnjak  verbalno, a potom i  fizički napao članove obitelji i prijetio im  kojom prilikom je jedna ženska osoba zadobila  ozljede te joj je pružena liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda. 48-godišnjak je doveden u prostorije policije i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva ( alkohola), nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje i  protiv njega je  nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Pronađene stabljike indijske konoplje

Policijski službenici I. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom  kod kojega je u stanu  na splitskom području  pronađeno i oduzeto  5 stabljika indijske konoplje, te razne sjemenke ukupne težine 7,3 grama i korijenje ukupne  težine 33 grama. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena  kriminalistička  istraživanja

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom . Sumnjiči se da je tijekom  27./ 28.  travnja u Trogiru provalio u dva štanda odakle je otuđio razne odjevne predmete. Počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 4500  kuna. U svezi počinjenog kaznenog djela teške krađe protiv njega je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom. Sumnjiči se da je  tijekom veljače 2020. g. u Milni na Braču s gradilišta otuđio alat vrijedan oko 21 tisuću kuna  koji je pronađen i vraćen vlasniku.  Protiv njega će se podnijeti posebno izviješće u svezi navedenog kaznenog djela nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršen očevid požara na vozilu

Policijski službenici dovršili su očevid požara koji je izbio u noći 3. svibnja  na osobnom automobilu  u Solinu. Utvrđena je sumnja da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar, te je daljnje kriminalističko istraživanje u tijeku.

Povezani članci

Back to top button