Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dvije prijetnje, jedno oštećenje tuđe stvari, jedna teška krađa, jedna krađa.
U posljednja 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće. Jedna osoba je zadobila teške, a dvije osobe lakše tjelesne ozljede.

Izdvajamo:

Dovršena istraživanja za četiri razbojništva i dva razbojništva u pokušaju

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta, PP Kaštela i PP Solin, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21- godišnjakom i dvojicom 27-godišnjaka vezano uz kazneno djelo razbojništva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak, te dvojica 27-godišnjaka dogovorno i po unaprijed smišljenom planu došli u neposrednu blizinu navedene benzinske postaje, sačekali trenutak kada unutra nije bilo drugih kupaca, te je tada 21-godišnjak zamaskiran, držeći u ruci predmet nalik na pištolj, ušao u trgovinu, usmjerio predmet u pravcu djelatnika, te je zatražio da mu predaju novac, što su i učinili, a nakon čega je izašao iz trgovine i sva trojica su se zajedno udaljila. Naknadno oko 00:30 sati u mjesto Konjsko policijski službenici su zaustavili osobni automobil u kojem su se nalazila četiri muškarca za koje je postojala sumnja da se dovode u vezu s prethodno počinjenim kaznenim djelom. Na mjestu događaja obavljen je očevid, kao i na osobnom vozilu, te su obavljene pretrage domova osumnjičenih osoba. Kod jednog 27-godišnjaka i 21-godišnjaka pronađena je veća količina novca i stvari vezanih uz počinjenje kaznenog djela.

Sva trojica su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzoniku.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 21-godišnjak tijekom ožujka 2019.godine počinio tri kaznena djela razbojništva i dva kaznena djela razbojništva u pokušaju, na način da bi maskiran ušao u prodavaonice i oštećenima uputio prijetnje držeći u ruci sjekač za meso tzv. sataru i to:

  • 14.ožujka 2019 oko 21:45 sati u Solinu od uposlenice u trafici otuđio oko 1.500,00 kuna
  • 18.ožujka 2019 u Kaštel Sućurcu oko 19:50 sati od djelatnice trgovine otuđio oko 3 tisuće kuna
  • 26.ožujka 2019 oko 20 sati u Klisu, od djelatnice iz trgovine otuđio 500 kuna
  • 26.03. 2019.godine oko 23,25 sati u Solinu pokušao otuđiti novac iz pekare,
  • 21.03.2019.godine u 19:35 sati u Konjskom pokušao otuđiti novac iz prodavaonice,

Prijavljen za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda

U subotu 9.svibnja 2020.g. u 15:50, u Splitu, ispred kuće došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između dva muškarca, 57-godišnjaka i 47-godišnjaka. U sukobu je 57-godišnjak zadobio ozljedu (prijelom lakta) koja je okarakterizirana kao teška ozljeda, te je zadržan na bolničkom liječenju. 47-godišnji muškarac je uhićen i nakon kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Nadzor prometa tijekom vikenda

Policijski službenici su tijekom vikenda provodili nadzor i kontrolu prometa na cestama Splitsko-dalmatinske županije, te su ukupno sankcionirali 777 prometnih prekršaja od čega 552 prekršaja zbog nepropisne brzine, 23 zbog utvrđene prisutnosti alkohola, 117 zbog nekorištenja pojasa, 36 zbog korištenja mobitela.

Povezani članci

Back to top button