Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, dva oštećenja tuđe stvari, pet krađa i požar na vozilu.

U posljednja 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Pronađen heroin

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom u sklopu kojeg je  obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje koristi u Splitu. Pronađeno je i oduzeto ukupno u dvije pvc vrećice 84 g heroina i digitalna vaga za precizno mjerenje. Po dovršenom istraživanju podnijeta je kaznena prijava sukladno čl. 190. st.2. za kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama.

Pronađen heroin i amfetamin

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad  58-godišnjakom kod kojega je prethodno  na području Splita  pronađeno  i oduzeto 83,2 grama heroina i 306 grama amfetamina. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena kriminalistička istraživanja za teške krađe i krađe

Policijski službenici PP Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom koji se sumnjiči da je tijekom svibnja na području Kaštela  počinuo tešku krađu, pokušaj teške krađe i krađu. Tom prilikom je otuđio ladicu registar kase s novcem i razna alkoholna pića, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 9500 kuna Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena  djela protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad  45-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je tijekom mjeseca svibnja 2020. godine u tri navrata iz  trgovina otuđio razne artikle. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 6 tisuća kuna, te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentiran je ukupno 795 prekršaja od čega izdvajamo 64 za alkohol, 394 za prekoračenje brzine, 103 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 43 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 30 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je i šest  prekršaja koji su počinili recidivisti u većini zbog alkohola. Nadalje, evidentirano  je 10 prometnih nesreća od kojih jedna  s teško ozlijeđenom osobom.

Povezani članci

Back to top button