Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga,  tri prijetnje, četiri oštećenja tuđe stvari,  pet krađa, jedan požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća. Jedna osoba je zadobila teže tjelesne ozlijede opasne po život, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Prijavljen za neovlašteno proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana u Splitu kojeg koristi 20-godišnjak, te je oduzeto 68 grama marihuane i 7 tableta ecstasya Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu biti će podnesena kaznena prijava.

U prometnoj nesreći 23-godišnjak zadobio teške i po život opasne ozlijede

Sinoć oko 21.40 sati zaprimili smo dojavu kako se u Ulici svetog Josipa  u Splitu dogodila prometna nesreća, sudar dva vozila, a da je  vozač vozila volkwagen  transporter nakon što je udario u drugo vozilo,  napustio mjesto događaja. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Odmah su po zaprimanju dojave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici. Nakon toga zaprimljena je i dojava kako je u blizini u Ulici templarskog reda, vozilo volkswagen transporter sletjelo izvan kolnika i udario u zid, te da su dvije osobe odvedene na pružanje liječničke pomoći.

Utvrđeno je kako je vozilom upravljao 26-godišnjak koji je zadobio lakše ozlijede i pušten je iz bolnice, dok je  23-godišnjak koji se nalazio s njim u vozilu zadobio teške i po život opasne ozlijede.  O događaju je izviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Splitu i na mjestu događaja je obavljen očevid.

26-godišnjak je doveden u službene prostorije i nad njim  će se provesti kriminalističko istraživanje.

U nastavku istraživanja 39-godišnjak prijavljen za tri provale u kojima je otuđen vrijedni alat 

Policijski službenici Druge policijske postaje Split nastavljajući kriminalističko istraživanje vezano uz tri teške krađe počinjene na području Splita,  intenzivno su tragali za još jednom osobom, muškarcem  koji se dovodio u vezu s počinjenjem kaznenih djela. U utorak, 26. svibnja,  policijski službenici su pronašli i  uhitili  39-godišnjak za kojeg je  kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje sumnje da je zajedno s 37-godišnjakom, nad kojim je u travnju dovršeno istraživanje i predan je tada pritvorskom nadzorniku, počinio tri teške krađe  ( 20. ožujka u Splitu, Kroz Smrdečac, provala u dva osobna vozila, 29./30. ožujka provala u prodavaonicu u Vukovarskoj ulici u Splitu,31.ožujka /01.travnja u kombi vozilo u Ulici Alojzija Stepinca u Splitu).

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno istraživanje za teške krađe

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je 28. travnja i 30. travnja na području Splita provalio prodavaonicu iz koje je otuđio nekoliko pari  tenisica i novac. O dovršenom istraživanju nad 25-godišnjakom biti će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo posebnim izviješćem kao nadopunom kaznene prijave.

Povezani članci

Back to top button