Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – dvije ženske osobe pozivale građane protiv mjera policije o zabrani okupljanja – odmah privedene

Dok su policijski službenici su na području Bačvica nadzirali provedbu Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, gdje se na ograničenom prostoru okupio veći broj građana suprotno navedenoj Odluci, dvije ženske osobe odbijale su upute policijskih službenika, te su  započele s narušavanjem javnog reda i mira vikom i galamom pozivajući druge građane da se ne pridržavaju uputa i zapovijedi policije, u čemu im se priključio još jedan muškarac. Tri osobe su dovedene u službene prostorije i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Još jednom apeliramo na  građane da se pridržavaju uputa i Odluka Stožera civilne zaštite u cilju sprječavanja širenja bolesti.

Prijavljen za napad na službenu osobu

U petak oko 18:00 sati u Policijsku postaju Trogir ušao je 28-godišnjak koji je ispred operativnog dežurstva vikao i prijetio policijskim službenicima, a nakon što je izašao iz postaje, ispred zgrade  nastavio je narušavati javni red i mir vikom i galamom. Kada ga je policijski službenik upozorio i zatražio da prestane s galamom, počeo je vrijeđati policijskog službenika, te ga je udario šakom  u glavu, nakon čega se dao u bijeg u čemu su ga spriječila dva policijski službenika koja su nad njim uporabila sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Policijski službenik kojeg je udario  je zadobio lakšu ozljedu, a 28-godišnjak je odbio liječničku pomoć i odbio se povrgnuti alkotestu radi čega je odveden na HMP u Trogir. 28-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Dok se nalazio u službenim prostorijama 28-godišnjak u prostoriji za zadržavanje  pokušao razbiti inventar, lupao, vikao i galamio. Odveden je u bolnicu na pružanje liječničke pomoći, te je naknadno  pušten iz bolnice.

Protiv 28-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom ODO Split zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu i predan je pritvorskom nadzoniku.

Prijavljen za razbojničku krađu i tešku krađu

U subotu je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje ostvario obilježja dva kaznena djela,  razbojnička krađa i teška krađa. Provedenim istraživanjem utvrđena je sumnja da ga  je u petak 27. ožujka oko 16 sati kada ga je u trgovini u Slavićevoj ulici u Splitu u krađi pokušao spriječiti djelatnik trgovine, istom zaprijetio nožem, te je otuđio bocu pića, a krajem veljače 2020 provalio u liječničku ordinaciju u Hercegovačkoj ulici u Splitu iz koje je otuđio lijekove u vrijednosti 1000 kuna.  O dovršenom istraživanju obavješteno je nadležno državno odvjetništvo kojem je dostavljena kaznena prijava.

 

Povezani članci

Back to top button