Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – jedna osoba smrtno je stradala uslijed ozljeda zadobivenih iz lovačke puške

Danas oko 17.20 sati na Hvaru u Starom gradu jedna osoba smrtno je stradala na mjestu događaja uslijed ozljeda zadobivenih iz lovačke puške. U prostorijama policije nalazi se jedna osoba nad kojom je u tijeku kriminalističko istraživanje. Mjesto događaja je osigurano, te slijedi obavljanje očevida kojim će rukovoditi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva.

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je teška tjelesna ozljeda, računalna prijevara, dva oštećenja tuđe stvari i dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih su dvije nesreće s povrijeđenim osobama. Jedna osoba je teže i jedna je lakše ozlijeđena.

Izdvajamo:

Pronađena droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom kod kojeg su pretragom stana u Splitu pronašli i oduzeli više vrećica u kojima se ukupno nalazilo 300,7 g marihuane, 29,4 g speeda, 2,5 grama hašiša, te su oduzete i dvije digitalne vage.

Nakon provedenog istraživanja protiv  spomenutog 54- podnijeta je redovnim putem kaznena prijava sukladno čl.190.st.2. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama KZ-a.

Teška tjelesna ozljeda

Sinoć u Splitu, na ulici fizički su se sukobili 48-godišnjak i 44-godišnjak. Liječnička pomoć je pružena 44-godšnjaku kojem je u bolnici utvrđena teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosne kosti. Obojica su uhićena i nad njima je tijeku kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 530 prekršaja od čega izdvajamo 30 za alkohol, 139 za prekoračenje  brzine, 106 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 22 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 14 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 6 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirana je 21 prometna nesreća od kojih 5 s ozlijeđenim osobama. Šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button