Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Lovac u Dugopolju se zanio u lovu na fazane te ranio dvojicu kolega

Sumnjiči se za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom 

Policijski službenici PP Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad  64-godišnjakom koji se sumnjiči da je 18. listopada tijekom organiziranog lova na području Dugopolja  iz lovačke puške ozlijedio  dvije osobe,  70-godišnjaka i 33-godišnjaka, također članove lovačke udruge. Prema informacijama za sada obojica su lakše ozlijeđeni, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Zaplijenjena droga  na širem splitskom području 

Policijski službenici II. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom Kod njega je prethodno   pronađeno i oduzeto 45,1 gram droge  hašiš , 9,3 grama droge kokain , 6,3 grama droge  ecstasy., dok je  pretragom stana i drugih prostorija koje koristi na širem splitskom području pronađeno i oduzeto još 311,1 gram hašiša, 42,8 grama kokaina, 65,4 grama marihuane, 101 tableta droge  ecstasy, vage za precizno mjerenje,  te pištolj sa spremnikom i 46 komada pripadajućeg streljiva. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom  nadzorniku, dok će se zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i streljiva protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dovršen očevid požara  na vozilu

Dovršen je očevid požara koji je izbio  17. listopada na kombi vozilu Opel koje se nalazilo parkirano  u ulici  Kraj u Dicmu. Utvrđena je sumnja da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar, te je daljnje kriminalističko istraživanje u tijeku.

Provaljeno u župni ured

Tijekom dana 18. listopada  nepoznati počinitelj provalio je u župni ured u Mravincima i otuđio nekoliko tisuća kuna. U tijeku su policijski izvidi.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 360 prekršaja od čega izdvajamo 35 za alkohol, 80 za prekoračenje  brzine, 63 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 26 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 24 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 3 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirano je  23 prometne nesreća od kojih 16 s materijalnom štetom. Četiri osobe su teže, a tri lakše ozlijeđene.

 

 

Povezani članci

Back to top button