Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Marokanac teško ozljedio 69-godišnjaka

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su četiri prijetnje, dvije prijevare, računalna prijevara, oštećenje tuđe stvari, dvije teške krađe i devet krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je trinaest prometnih nesreća. U pet nesreće devet osoba  je lakše, a tri teže ozlijeđene.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Naime,  istoga se sumnjiči da je 8. srpnja oko 2.45 sati ispred ugostiteljskog objekta na trogirskom području, nožem gađao 31-godišnjaka pri čemu mu je nanio lakšu tjelesnu ozljedu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Omiš: vozaču izmjerena koncentracija od 2.79 g/kg, pet vozača sankcioniran zbog alkohola

Policijski službenici Policijske postaje Omiš jučer su tijekom obavljanja poslova nadzora i kontrole prometa sankcionirali pet vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te jednog vozača motocikla koji je vozio za vrijeme dok mu je izrečena zabrana. U mjestu Šestanovac alkoholizirani vozač je izgubio nadzor nad vozilom i izazvao prometnu nesreću.

  • srpnja 2024.godine oko 17:20 sati u mjestu Dugi Rat policijski službenici zaustavili su 24-godišnjeg vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da vozi u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom radi čega će biti prekršajno sankcioniran;
  • srpnja 2024.godine oko 19:15 sati u mjestu Dugi Rat policijski službenici zaustavili su vozača osobnog automobila 72-godišnjeg muškarca za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom u alkoholiziranom stanju. Utvrđena mu je koncentracija od 1.11 g/kg, isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran
  • srpnja 2024. godine oko 21: 50 sati u mjestu Stanići policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak za kojeg je utvrđeno da se nalazi u alkoholiziranom stanju. Utvrđena mu je koncentracija od 2.79 g/kg. Zadržan je u postaji do otriježnjenja, te će biti prekršajno sankcioniran
  • srpnja 2024.godine u Šestanovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog vozila upravlja istim pod utjecajem alkohola od 1.66 g/kg, te je uslijed neprilagođene brzine i stanju na kolniku izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Doveden je u postaju i zadržan do otriježnjenja, te će biti prekršajno sankcioniran  zbog tri prometna prekršaja
  • srpnja 2024.godine u 00,50 sati u mjestu Dugi Rat policijski službenici su zaustavili 38-godišnji vozača osobnog vozila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 0,95 g/kg, te je prekršajno sankcioniran
  • srpnja u 01,35 sati u mjestu Duće zaustavili 22-godišnjeg vozača kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 0,39 g/kg radi čega je prekršajno sankcioniran

Sumnjiči se za tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim državljaninom Maroka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda. Naime istoga se sumnjiči da je 7. srpnja oko 23.45 sati na gatu sv. Duje u Split fizički napao i teško ozlijedio 69-godišnjaka. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Trogir: vozač počinio jedanaest teških prekršaja, određeno mu zadržavanje

U subotu u 03.30 sati u Planom policijski službenici su izdali zapovijed za zaustavljanje vozaču osobnog vozila koji se na istu oglušio i bježao je policijskim službenicima.

Nastavio je vožnju kolnikom ulice Ivana Pavla II iz smjera zapada u smjeru istoka, dolaskom do raskrižja s ulicom Braski dolac u mjestu Kaštel Lukšić, isti je prošao kroz raskrižje povećavajući brzinu kretanja te je skrenuo polukružno u lijevo, ponovo u smjeru zapada, za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo, a zatim dolaskom u mjesto Plano, do raskrižja ulica Trogirska cesta, Cesta Plano i K. Trpimira, prošao kroz raskrižje povećavajući brzinu kretanja te je zadržao smjer kretanja, za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo.

Vozač je izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom tako da je vozeći odvojkom ulice Put Muline nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila osobinama (uzak kolnik, oštar zavoj u lijevo) i stanju ceste (noć, neosvijetljeno) tako da ga može pravovremeno zaustaviti uslijed čega izlijeće van kolnika i udara prednjim desnim djelom vozila u visoko raslinje gdje se i zaustavlja. Nakon prometne nesreće izašao je iz vozila i nastavio bježati. Policijski službenici su ga pronašli u 04.30 sati i doveli u službene prostorije. Odveden je na pružanje liječničke pomoći i zadržan je u bolnici.

Utvrđeno je da nije bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije isti je za vrijeme upravljanja vozilom koristio mobitel na način koji umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom.

Također, odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu i bez recepta iako je posjedovao tablete koje sadrže tvari “alprazolam”, a koje se nalaze na listi opojnih droga.

Također, utvrđeno je da vozač upravlja navedenim vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom zbog prikupljenih negativnih bodova.

Nadalje, remetio je javni red i mir tako da je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike tako da je u Policijskoj postaji Trogir mahao desnom rukom na kojoj je imao vidljivo istaknutu tetovažu kojom vrijeđa i omalovažava policijske službenike.

Vozač, 26-godišnji muškarac  je ostvario obilježja prometnih prekršaja iz čl 32., čl. 59., čl. 163., čl. 196., čl, 51., čl, 282., iz čl. 216., iz čl. 286., čl. 293. st 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iz članka 17. stavka 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud. Muškarac je višestruki prometni recidivist koji je do sada 16 puta prekršajno sankcioniran zbog prometnih prekršaja, te je u optužnom prijedlogu zatraženo da mu se odredi zadržavanje i da mu se izrekne kazna zatvora,  a vozilo je privremeno oduzeto.

Nakon dovođenja određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button