Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – muškarac prijavljen za teške krađe i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, računalna prijevara, dvije prijevare, pronalazak droge, šest oštećenja tuđe stvari, teška krađa i šest krađa. U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih su dvije s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Muškarac prijavljen za teške krađe i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47- godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja dva kaznena djela Teška krađa, jedno kazneno djelo Teška krađa u pokušaju i kazneno djelo  Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjak 11. veljače 2023.godine i 15. veljače 2023. godine na području Splita kamenom razbio staklo na trgovinama iz kojih je otuđio ukupno 146 kutija cigareta, te je također utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 12. veljače 2023. godine tijekom noći razbio staklo na trgovini iz koje nije ništa otuđio.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od 47-godišnjaka je oduzeta droga i to sedam plastičnih vrećica i jedna kutija u kojoj se nalazio ukupno 6,92 grama droge amfetamin,  dva plastična smotuljka u kojima se ukupno nalazilo 1,23 grama droge heroin i 0,77 g marihuane.

Nakon dovršenog istraživanja protiv 47-godišnjaka je podnesena kaznena prijava i posebno izviješće kao nadopuna kaznenih prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Računalna prijevara

Zaprimljena je prijava 21-godišnjaka koji je putem Internet oglasa dogovorio kupnju playstation konzole pri čemu je osobi s kojom je kontaktirao ustupio bankovne podatke svog računa. Nedugo potom je zamijetio kako mu je s računa skinut iznos od nekoliko stotina eura te je shvatio da je prevaren. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Više informacija o računalnim prijevarama i kako se zaštiti dostupno je na poveznici:

SafetyNet-Bitka za sigurnost

Provala u klesarsku radnju

Jučer je prijavljena provala u kamenoklesarsku radnju na području Brača u koju je provaljeno prethodni dan. Otuđena je veća količina klesanog kamena čime je vlasniku pričinjena veća materijalna šteta. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Informacija

Danas oko 9.35 sati zaprimljene su dvije dojave kako je u Splitu, na adresi Trg hrvatske bratske zajednice, muškarac napao dvije osobe na parkiralištu. Odmah po dojavi policijski službenici su izišli na mjesto događaja i pronašli muškarca koji je zbog stanja u kojem se nalazio prevezen u bolnicu. Za sada kod napadnutih osoba nisu utvrđene ozljede. U tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje okolnosti događaja.

Povezani članci

Back to top button