Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – muškarac prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nekoliko imovinskih kaznenih djela

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, jedno oštećenje tuđe stvari, dvije teške krađe i šest krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je  osam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri osobe su teže ozlijeđene, a tri lakše.

Izdvajamo:

Brač: muškarac prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nekoliko imovinskih kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te nekoliko imovinskih kaznenih djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma  kojeg isti koristi, te je pronađeno i oduzeto 70,74 grama marihuane u staklenoj posudi, vaga za precizno mjerenje i pribor za usitnjavanje marihuane.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je:

  • u vremenu od 17.do 21.siječnja 2023.godine na gradilištu u mjestu Donji Humac provalio u metalni kontejner iz kojeg je otuđio veća količina oluka, građevinski materijal i alat,
  • /20.siječnja 2023.godine u mjestu Donji Humac otuđio pet kamenih nosača,
  • /24.veljače 2023.godine u mjestu Nerežišće provalio u dvije prostorije u kući u izgradnji iz kojih je otuđio građevinski i električni alat i materijal.

Na opisani način 38-godišnjak je ostvario obilježja tri kaznena djela Teška krađa i jedno kazneno djelo Krađa. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 3.500,00 eura. Tijekom obavljenih pretraga doma, vozila i prostorija koje muškarac koristi pronađen je dio građevinskog i električnog alata, te kameni nosači. Pronađeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u službenim prostorijama, te će biti vraćeni vlasnicima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak će danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

Oštećenje autobusa

Jučer je zaprimljena prijava kako je 13. ožujka 2023.godine, u vremenu od 20:30 sati do 22:00 sata, oštećena unutrašnjost autobusa javnog gradskog prijevoza koji je vozio na relaciji Split-Drniš. U autobusu je oštećeno više sjedala, zavjese na prozorima i poklopac prtljažne police. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button