Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – nakon mjesec dana “dolijao” Dicmanjanac vozeći „BMW“ bez registarskih oznaka

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja većeg broja prometnih prekršaja. Policijski službenici su početkom veljače 2024.godine za vrijeme nadzora i kontrole prometa na cestama izdali naredbu za zaustavljanje kako bi obavili nadzor vozača i vozila, ali vozač se odbio zaustaviti, nastavio je vožnju i pobjegao je policijskim službenicima.

Policijski službenici su u subotu, 03. ožujka 2024.g. pronašli muškarca za kojim su raspisali potragu i nad njim je provedeno istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak 04. veljače 2024.godine oko 00:20 sati na području općine Dicmo upravljao motornim vozilom B kategorije, marke „BMW“ bez registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije,  ispred policijskih službenika izvršio je radnju naglog povećanja brzine, odnosno kretanja iz mjesta, pri tom postižući gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora na način da je došlo do proklizavanja kotača, odbio se zaustaviti na zahtjev policijskog službenika izražen pomoću upaljene svjetlosne signalizacije na službenom vozilu, t je upravljao navedenim vozilom iako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole više od 15 dana (istek 2021. godine).

Nakon dovršenog istraživanja 21-godišnjak je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud u Splitu, te je sudu predloženo da se istom odredi zadržavanje. Sud je uvažio prijedlog policije, te je 21-godišnjaku određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je odveden u Zatvor u Splitu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button