Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – nakon potjere i pada s motocikla privedena dvojica muškaraca povezana s drogama

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, teška tjelesna ozljeda, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih su u dvije nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Priveden pritvorskom nadzorniku zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split u četvrtak 30. studenog 2023. godine postupali su prema dvojici muškaraca koji su se, kada su uočili policiju, oglušili na izdane znakove za zaustavljanja i  dali su se u bijeg na motociklu. Vozač motocikla je tijekom bježanja od policije izgubio nadzor nad motociklom i obojica su s istog pala na kolnik, a motocikl je nastavio klizati i udario je u zaustavljeno osobno vozilo.

Nakon pada, vozač i suvozač pokušali su pobjeći, ali policijski službenici su ih sustigli i radi sprječavanja daljnjeg bijega nad njima uporabili sredstva prisile. Na zahtjev policijskih službenika vozač motocikla, 42-godišnji muškarac je policijskim službenicima izručio drogu koja se kod njega nalazila. Muškarac je posjedovao  4,8 grama droge heroin, 5,3 gram droge speed i 1,9 grama droge kokain. Obojica muškaraca su dovedena u službene prostorije radi provođenja istraživanja, a na mjestu događaja obavljen je očevid.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma kojeg koristi 42-godišnjak, te je pronađena digitalna vaga s tragovima droge. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnji muškarac upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, ne koristeći zaštitnu kacigu pričvršćenu na način kako je Zakon propisao, odbijajući postupiti po jasnim svjetlosnim i zvučnim znacima kojima su ga policijski službenici JSIP Split pokušavali zaustaviti, te je dolaskom do raskrižja izgubio nadzor nad motociklom  i pao na kolnik. Nadalje, muškarac je odbio podvrgnuti se izuzimanju uzoraka krvi i urina poradi stručnog vještačenja na prisutnost opojnih droga ili lijekova u organizmu, te je na opisani način ostvario obilježja čak pet teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega će biti prekršajno prijavljen.

U odnosu na suvozača, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da  27-godišnjak u svojstvu putnika na motociklu nije koristio zaštitnu kacigu na način kako je Zakon propisao, uslijed čega mu je ista tijekom vožnje ispala s glave na kolnik, a prilikom sprečavanja bijega osobe isti je pogrdnim riječima, okupljajući pozornost sve veće skupine građana koji su se okupili, vikao i vrijeđao policijske službenike čime je ostvario obilježja prekršaja to iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Teška tjelesna ozljeda

Jučer tijekom noći oko tri sata u Podgori u ugostiteljskom objektu je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane muškarca koji je vikao i potom fizički napao 45-godišnjaka. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć i utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda u predjelu glave. Muškarac koji se dovodi u vezu s napadom je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Provala u kuću

Jučer tijekom večeri u Podstrani je provaljeno u prizemlje obiteljske kuće odakle je otuđen novac i nakit. Obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button