Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – nestao 37-godišnji Nicolas Miguel Bilicich

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, tjelesna ozljeda, osam oštećenja tuđe stvari tri teške krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je jedanaest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Izdvajamo:

Prijavljen nestanak 37-godišnjeg muškarca

Jučer je zaprimljena prijava nestanka 37-godišnjeg muškarca Nicolas Miguel Bilicich. Pokrenuto je traganje za muškarcem u kojem su, na području Gornjih Tučepa  sudjelovali pripadnici HGSS, vatrogasci i policija.

Podaci o nestalom muškarcu objavljeni su na Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba https://nestali.gov.hr/nestale-osobe-403/403?osoba_id=12051

Ukoliko ste vidjeli ovu osobu ili posjedujete informacije o nestaloj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete broj 192.

Fizički se sukobili na ulici

Policijski službenici policijske postaje Kaštela, proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. Naime, spomenuti je dana 19. travnja u poslijepodnevnim satima zajedno s 29-godišnjakom u Kaštel Lukšiću narušavao javni red i mir kada su se  verbalno i tjelesno međusobno sukobili. 29-godišnjak je tada odbio liječničku pomoć, te se naknadno dana 21. travnja javio na Hitni medicinski prijem u Splitu gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosne kosti sa pomakom. U sklopu istraživanja je obavljen očevid te je podnijeto posebno izviješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Provala u građevinski kontejner

Tijekom noći 22/23. travnja provaljeno je u građevinski kontejner u Splitu iz kojeg je otuđena veća količina raznog električnog alata čime je poduzeću u vlasništvu pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 569 prekršaja od čega izdvajamo 42 za alkohol, 225 za prekoračenje  brzine, 36 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 39 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za zabranu upravljanja i 26 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,31 g/kg.

Zabilježeno je 25 prometnih nesreća od kojih je osam s ozlijeđenim osobama. Deset osoba je zadobilo lakše ozlijede.

U petak, 21. travnja od 18 do 24 sata na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provedene su ciljane pojačane aktivnosti s naglaskom na motocikle i mopede. Tom prilikom je sankcionirano ukupno 55 prekršaja od kojih izdvajamo 4 za alkohol, 16 za tehničku neispravnost vozila, 7 za nekorištenje zaštitne kacige, 1 bez potrebne kategorije, 7 bez položenog ispita, 2 za neregistrirano vozilo, 4 za nekorištenje sigurnosnog pojasa, 2 za korištenje mobitela, te 4 prekršaja za vozila bez registarskih pločica.

Dana 21. travnja proveden je 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti Speed Marathon, na 75 lokacije na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Kontrolirano je ukupno 751 vozilo dok su utvrđena 264 prekršaja. Najveća brzina od 107 km/h zabilježena je na D8 u predjelu Sirobuja.

Pojedine su lokacije za ovu aktivnost odabrane sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće.

Povezani članci

Back to top button