Crna kronika

Policijski Bilten SDŽ – oduzet kokain, vozio ukradeni motor, uhićen zbog požara, prijava zbog teške tjelesne ozlijede…

Pronađen i oduzet kokain-muškarac priveden pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem naredbe suda obavljena je pretraga doma i vozila kojeg isti koristi na području Omiša. Pronađene su tri vrećice u kojima se ukupno nalazilo 371,5 grama droge kokain. Uhićen je i doveden u službene prostorije.

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Vozio ukradeni motor, bez položenog ispita i kacige, suprotno izrečenoj zabrani

Policijski službenici su u petak, 31. svibnja 2024.godine oko 14:40 sati na području Splita zaustavili vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da upravlja motociklom čija krađa  je prijavljena dan ranije. Uhićen je i doveden u službene prostorije. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje kaznenog djela Krađa radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu

Također,  utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  28-godišnji vozač upravljao  mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, kolnikom Tolstojeve ulice vozio u suprotnom smjeru, iako je ista vidno postavljenim znakovima označena kao jednosmjerna ulica, prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu, te na upit policijskog službenika isti ili nije imao kod sebe, ili nije htio dati na uvid osobnu iskaznicu.

Utvrđeno da je istome zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova  izdano rješenje o nemogućnosti ishodovanja vozačke dozvole u roku od dvije godine. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja čak četiri teška prometna prekršaja iz članka 216. stavka 2., iz članka 49. stavka 2., iz članka 114. stavka 1. i  iz članka 286. stavka 13. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te prekršaj iz čl. 16 Zakona o osobnoj iskaznici.

Uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana. Policijski službenici su ga predali u Zatvor u Splitu.

Uhićen muškarac zbog požara u Klisu

U subotu 01. lipnja 2024.g., oko 00,00 sati, u Klisu, na Megdanu, iznad nogometnog igrališta, izbio je požar. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Opožarena je gusta trava, makija i krošnje bora. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  požar izazvao 25-godišnji muškarac neopreznim rukovanjem pirotehničkim sredstvom radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.3. KZ-a RH.

Podnesena prijava zbog teške tjelesne ozlijede

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad  maloljetnikom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 01. lipnja 2024.godine oko 03:15 sata, unutar ugostiteljskog objekta fizički napao 23-godišnjaka koji je zadobio tešku ozljedu nosa.

Nakon dovršenog istraživanja protiv maloljetnika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda.

Hvar: pilot prijavljen zbog ugrožavanja prometa

Dovršeno je istraživanje nad 58-godišnjim državljaninom Francuske za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 31. svibnja na području Hvara zbog loših vremenskih uvjeta izgubio nadzor nad zrakoplovom, te je prilikom spuštanja udario u tri osobe koje su se nalazile na tlu.

Dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, te dvije osobe lakše ( jedna od njih se nalazila u avionu).

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela iz čl. 225.st.5. Ugrožavanje posebnih vrsta prometa“. Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu biti će podnesena kaznena prijava.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button