Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – oduzeto 161 kilogram duhana

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, tjelesna ozljeda,  tri oštećenje tuđe stvari, jedna teška krađa i devet krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna lakše tjelesne ozljede.

Izdvajamo:

Pronađeno i oduzeto 161 kilogram duhana

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora.

U petak, 06. kolovoza, oko 21 sat policijski službenici PGP Imotski su obavljajući poslove zaštite državne granice na području općine Runović u blizini državne granice pronašli 28-godišnjeg muškarca koji je na ručnim kolicima prevozio vreće. Utvrđeno je da se u vrećama zapakiran 161 kilogram rezanog duhana. Policijski službenici su uhitili 28-godišnjaka, od njega je oduzet duhan i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

U odnosu na ovaj događaj nastavlja se kriminalističko istraživanje

Provala u Trogir

Sinoć je na području Trogira provaljeno u stan iz kojeg je otuđen novac. Na mjestu događaja izvršen očevid. Provodimo kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 423 prekršaja od čega izdvajamo 57 za alkohol, 79 za prekoračenje  brzine, 47 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 27 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i 13 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Evidentirano je 36 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Pet osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, a četrnaest osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede. Najveća izmjerena brzina bila je 151 km/h, a najveća koncentracija alkohola u organizmu 3.44 g/kg. Pet osoba je  zadržano u posebnim prostorijama do otrježnjenja, a najduže 12 sati.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button