Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Osumnjičeni za kazneno djelo trgovanja ljudima

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, pet oštećenja tuđe stvari, četiri teške krađe i osam krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je deset prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom. Četiri osobe su teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Osumnjičeni za kazneno djelo trgovanja ljudima

U I. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine.

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru sa 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pred dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka.  23. kolovoza je uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć, te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

Oštećenje više vozila i narušavanje javnog reda i mira: uhićen bugarski državljanin

U petak, 23. kolovoza II. Policijska postaja je zaprimila dojavu da na predjelu Bačvice osoba oštećuje osobna vozila. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom su u ulici Kralja Zvonimira uočili mušku osobu kako udara u parkirane motocikle, kojom prilikom su dva motocikla pala na pod. Muškarac je uhićen i priveden u službene prostorije. Utvrđeno je da se radi o 31-godišnjem bugarskom državljaninu.

Na mjestima događaja, odnosno u ulici Kralja Zvonimira i Bregovitoj ulici je obavljen očevid, gdje su utvrđena oštećenja na pet osobnih vozila i dva motocikla. Materijalna šteta na vozilima će se utvrditi naknadno.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja i da je 31-godišnjak istom prigodom vrijeđao djelatnicu kioska i razbacivao tisak. Zbog utvrđenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira doveden je nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Provala u poslovni prostor

Nepoznati počinitelj je tijekom protekle noći provalio u poslovni prostor u Starom Gradu na Hvaru, te otuđio novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Za počiniteljem se traga.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close