Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – otuđeni katalizatori, ele.bicikl, nakit, neisplaćene plaće…

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su četiri prijetnje, krivotvorenje isprava, oštećenje tuđe stvari, računalna prijevara i šest krađa.

U posljednja 24 sata evidentirane su  četiri prometne nesreće od kojih dvije  s materijalnom štetom.  Jedna osoba je teže, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Sumnjiče se za krađu katalizatora

Policijski službenici PP Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 32-godišnjaka, oba  državljanina BiH. Naime, nakon što je 26. travnja zaprimljena dojava o krađi katalizatora s dva vozila policijski službenici su započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem, te ubrzo uhitili dvije osobe. Kod jednog od njih u osobnom vozilu pronađen je alat za  koji se sumnja da je korišten pri  počinjenju krađe, a tijekom istraživanja su pronađeni i  oduzeti dijelovi otuđenih katalizatora.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su zajedno tijekom travnja na području Hvara otuđili ukupno sedam katalitičkih  pretvarača tzv. katalizatora, a  počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 5 tisuća kuna. Protiv obojice je  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 Računalna prijevara

  Policijski službenici zaprimili su prijavu jedne osobe  da je nakon slanja sms poruka  jednom stranom poduzeće vezano za kupovinu, putem Internet bankarstva uplatio dogovoren iznos novac, međutim  s računa mu je podignuto još nekoliko tisuća kuna.

Stoga još jednom koristimo priliku da pozovemo građane na oprez  kako ne bi postali žrtve ovih i sličnih  kaznenih djela,  da  kupuju sa sigurnih stranica i obave prethodne provjere, te da  svoje osobne podatke i  podatke bankovnog računa ne daju nepoznatim osobama.

Sumnjiči se za neisplatu plaće

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakinjom. Sumnjiči se da kao odgovorna osoba društva od 2019  do 2020.nije isplatila više  mjesečnih plaća svojoj zaposlenici, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 16 tisuća kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u svezi kaznenog djela neisplata plaće podneseno je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu

Oštećeni  nadgrobni spomenici

Zaprimljene su  prijave da je u protekli mjesec dana na gradskom groblju „Lovrinac“ za sada nepoznati počinitelj oštetio  dva  nadgrobna spomenika. U tijeku je kriminalistički istraživanje.

 Otuđen nakit i električni bicikl  

 Dana 28. travnja u ulici Put Žnjana u Splitu, za sada nepoznati počinitelj otuđio je razni nakit iz stana. Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 65 tisuća kuna

Nadalje, jučer  na ulici   u Milni na  Braču otuđen je električni bicikl.  Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 30 tisuća kuna.

Policijski izvidi su u tijeku.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button