Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – otuđeni katalizatori

Otuđeni katalizatori

Policijska postaja Solin zaprimila je prijavu provale u garažu u Dugopolju odakle je u noći 17/18. rujna otuđen veći broj katalizatora. Vlasniku je pričinjena znatna materijalna šteta. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa, tri krađe i požar u kući.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća. U četiri nesreće su lakše tjelesne ozljede zadobile četiri osobe.

 

Izdvajamo:

Pronađena droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga stana u Splitu kada je pronađena 21 vrećica s heroinom ukupne težine 154,3 grama i digitalna vaga. Po dovršenom istraživanju uz kaznenu prijavu za kazneno djelo iz čl. 190. st. 2. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama spomenuti je predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za krađu vozila

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Naime, istog se sumnjiči da je dana 15. rujna 2021.godine u Sinju otuđio parkirano osobno vozilo, a isto je pronađeno i vraćeno  64-godišnjem vlasniku dana 17. rujna 2021.godine. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe 57-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Otuđili novac iz samostana

Policijski službenici Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 34-godišnjakinjom, državljanima Rumunjske. Sumnjiče se da su 5/6. rujna ove godine u Makarskoj, ušli u samostan te iz ureda otuđili novac. Uz kaznenu prijavu privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za džepne krađe

Policijski službenici Policijske postaje Trogir u suradnji sa kriminalističkim službenicima I. Policijske postaje Split, proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjim i 30-godišnjakinjom. Sumnjiče se da su u razdoblju od 15. kolovoza do 17. rujna na području Trogira i Splita izvršile najmanje 14 krađa i to uglavnom džepnih na način da su najčešće stranim državljanima iz torbi otuđile novčanik, pri tome pričinivši oštećenima sveukupnu materijalnu štetu od najmanje 40 tisuća kuna. Dostavljeno je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 555 prekršaja od čega izdvajamo 47 za alkohol, 139 za prekoračenje  brzine, 67 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 33 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 zbog zabrane upravljanja i 22 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Evidentirane su 24 prometne nesreće od kojih je 14 s ozlijeđenim osoba (14 osoba je lakše i 3 osobe su teže ozlijeđene). Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,29 g/kg.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button