Vijesti

Policijski bilten SDŽ – ozlijeđen prilikom aktivacije petarde

Osumnjičeni za razbojničku krađu i krađe

Policijski službenici II. Policijske postaje Split su proveli kriminalističko istraživanje nad četvoricom maloljetnika (17-godišnjakom i trojicom 16-godišnjaka), u svezi kaznenog djela razbojničke krađe i krađe. Utvrđena je sumnja da je jedan od 16-godišnjaka, zajedno sa 17-godišnjakom, 24. kolovoza otuđio artikle iz trgovine u ulici Domovinskog rata u Splitu, a kada ih je djelatnica pokušala spriječiti u krađi, odgurnuli su ju i pobjegli. Isti 16-godišnjak je osumnjičen i za krađu parfema iz trgovine u ulici Poljička cesta u Splitu, koju je 19.rujna  počinio zajedno s drugim 16-godišnjakom.

Nadalje, 17-godišnjak i treći 16-godišnjak osumnjičeni su za krađu parfema iz trgovine u ulici Mažuranićevo šetalište, počinjenu 16. svibnja.

Protiv njih su podnesene odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu.

Sukob u Omišu: kazneno prijavljene dvije osobe

U Policijskoj postaji Omiš je provedeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 22-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je u subotu, 28. prosinca oko 0.30 sati, na Trgu Stjepana Radića u Omišu, 52-godišnjak verbalno, a zatim i tjelesno napao 27-godišnjakinju, kojoj je uputio prijetnje, a nakon čega je njega udario 22-godišnjak.

52-godišnjak je zatražio liječničku pomoć, te je utvrđeno da je zadobio tešku ozljedu nosa.

Kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom provedeno je zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede, a nad 52-godišnjakom zbog kaznenog djela prijetnje.

Teško ozlijeđen prilikom aktivacije petarde

Jučer oko 11.10 sati u mjestu Tijarica 45-godišnjak je teško ozlijeđen prilikom aktiviranja pirotehničkog sredstva. Pružena mu je liječnička pomoć, te je zadržan na bolničkom liječenju, s teškim ozljedama. Na mjestu događaja je obavljen očevid, te su u tijeku izvidi.

Uz prijetnju nožem otuđio novac

U petak, 27. prosinca oko 19.30 sati nepoznati muškarac je ušao u trgovinu u Kukuljevićevoj ulici u Splitu, te prijeteći nožem djelatnici otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za počiniteljem se traga.

Promet tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, kojom prilikom je sankcionirano 398 prekršaja. 38 osoba zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, 112 u prekoračenju brzine, 83 osobe nisu koristile sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, 14 ih je zatečeno prilikom korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 osoba je zatečena prilikom upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a 5 u vožnji neregistriranog i tehnički neispravnog vozila. Zabilježena su i 3 prekršaja koja su počinili recidivisti, a sva tri se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Najviša koncentracija alkohola iznosila je 2,73 g/kg.

U navedenom razdoblju zabilježeno je 13 prometnih nesreća,  u kojima su teško ozlijeđene 4 osobe.

Povezani članci

Back to top button