Vijesti

Policijski bilten SDŽ – petarda maloljetniku eksplodirala u ruci

Ozlijeđen uslijed korištenja pirotehnike  

U Primorskom Docu uslijed aktivacije petarde koja mu je eksplodirala u ruci   ozlijeđen je  maloljetnik, te je  zadržan je  na liječenju u splitskoj bolnici i za sada još nije poznata  težina zadobivenih ozljeda. Utvrđuju se sve okolnosti događaja.

Fotografija je simbolična

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježeno je oštećenje tuđe stvari i krađa. U posljednja 24 sata evidentirano je  pet prometnih nesreća od kojih tri  s materijalnom štetom. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za više kaznenih djela

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi, tjelesna  ozljeda i nasilje u obitelji . Utvrđena je sumnja da se 24.prosinca na kaštelanskom području  nasilnički ponašao prema članu obitelji, a tijekom policijskom postupanja pružao je otpor i fizički napao policijske službenike koji su lakše tjelesno ozlijeđeni. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan je  policijskom pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici II. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad  38-godišnjim državljaninom BiH provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda i prisila na štetu 43-godišnjakinje. Utvrđena je sumnja da je  23.prosinca u Splitu fizički napao  43-godišnjakinju kojoj je  konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu frakture rebra. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu je  predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Na A1 upravljao vozilom u suprotnom smjeru

Policijski  službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom koji je prethodno tijekom noći 26. prosinca upravljao vozilom BMW  na A1 smjer Vrgorac-Zagreb u suprotnom smjeru. Na A1 kod čvora Ravča  policijski službenici PGP Vrgorac  zaustavili su navedeno vozilo i vozača  priveli u službene prostorije policije. Utvrđeno je da je  vozilom upravljao  pod utjecajem  alkohola i izmjereno mu je 1.76 promila, te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju je zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog doveden je  u nadležni Općinski prekršajni sud, te mu je rješenjem određeno zadržavanju u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Provaljeno u trgovinu

Tijekom noći 24.prosinca provaljeno je u prodavaonicu na omiškom području u mjestu Trnbusi. Otuđene su razne cigarete, a materijalna šteta će se utvrdit naknadno. Policijski  izvidi su u tijeku.

Požar na vozilu

Tijekom dana 25.12 u Okrugu Gornjem izbio je požar na parkiranom osobnom vozilu BMW , njemačkih registracijskih oznaka.  Utvrđena je sumnja da je 29-godišnjaka  sam izazvao požar na vozilu radi  radi prikrivanja prometne nesreće koju je prethodno imao s vozilom., te će se na okolnosti navedenog provesti kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentiran je ukupno 61 prekršaj od čega izdvajamo 17 za alkohol, 13 za prekoračenje  brzine, 1 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva,1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 2 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Evidentirane su 24 prometne nesreća od kojih je 10 s ozlijeđenim osoba. Tri  osobe su teže i osam osoba je  lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button