Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Pronađen heroin

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, razbojništvo, dvije prijetnje, četiri oštećenja tuđe stvari, prijevara, dvije teške krađe i dvije krađe. U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih u dvije nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Na meti provalnika stanovi osoba starije životne dobi i za vrijeme odsutnosti vlasnika

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom. Sumnjiči se da je u vremenskom razdoblju od 20. veljače do 24. travnja ove godine na području grada Omiša, provaljivao u stanove iz kojih je otuđio zlatni nakit i novac ukupne vrijednosti 17900 €. Počinio je ukupno devet kaznenih djela od kojih šest kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela teške krađe u pokušaju i jedno kazneno djelo krađe. Provedenim kriminalističkim istraživanje utvrđeno je kako je prethodno planirao počinjenje krađa nakita i novca iz stanova tako što je prikupljao podatke i informacije koje su ukazivale da su stanovi trenutno prazni i uglavnom je ciljao na stanove u kojima su živjele osobe starije životne dobi. Protiv spomenutog je podnijeto posebno izviješće kao nadopuna dosadašnjih kaznenih prijava.

Kako spriječiti provale u domove – više na poveznici:

https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/prevencija-kriminaliteta-32267/korisni-savjeti-32736/kako-sprijeciti-provale-u-domove-32958/32958

Pronađen heroin

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom. U sklopu istraživanje kod spomenutog je pretragom stana kojeg koristi u Splitu i pretragom motocikla pronađeno osam PVC vrećica sa ukupno 54,7 g heroina. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 66-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo iz čl.190. st. 2. Kaznenog zakona.

Razbojništvo

Sinoć, nešto poslije 23.00 sata u Trogiru na ulici fizički je napadnut 30-godišnjak od strane muških osoba koje su mu otuđile novčanik s novcem i dokumentima te ključeve od osobnog vozila.  Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izišli na mjesto događaja i brzim operativnim postupanjem zatekli na ulici u Trogiru dvije muške osobe koje se dovode u vezu s opisanim događajem. Obojica muškaraca su uhićena i privedena u policijsku postaju te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje.

Rezultati akcije „Faktori rizika“

Sukladno najavi, jučer je od 12 do 17 sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu pod nazivom „Faktori rizika“. Tom prilikom je sankcionirano ukupno 130 prekršaja, od kojih se 46 odnosi na prekoračenje brzine, 31 zbog nekorištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, 17 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige, te po jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom pod zabranom, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, zbog prisutnosti alkohola, droge i zbog upravljanja neregistriranim vozilom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button