Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađena droga

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, računalna prijevara, oštećenje tuđe stvari i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Pronađena droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom kojeg su policijski službenici granične policije u utorak u večernjim satima uhitili na A-1. Naime, tijekom provođenja poslova granične policije zaustavljeno je osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 42-godišnjak. Zatečen je s drogom i to 6 vrećica marihuane ukupne težine 1.593 i jednom vrećicom kokaina težine 59 g. Nakon provedenog istraživanja od strane Službe kriminaliteta droga uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Pronalazak oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske postaje Solin jučer su na području solinske zagore na otvorenom prostoru napuštenog polja pronašli automatsku pušku s više komada streljiva, nekoliko ručnih bombi, više komada detonatorskih kapisli, sporogorećeg štapin i gospodarski eksploziv. Službenici protueksplozijske zaštite odmah su preuzeli eksplozivne tvari radi uništenja.

Ovom prilikom pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga ne odbacuju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da ga dragovoljno predaju. Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak. Podsjećamo građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Isto tako, upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Povezani članci

Back to top button