Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađena droga

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, prijetnja, razbojništva, teška tjelesna ozljeda, dva oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i šest krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Pronađena droga

Jučer su policijski službenici Službe kriminaliteta droga u Splitu zatekli 32-godišnjaka s 34 g droge amfetamin-speed i digitalnom vagom. Nadalje, također jučer je obavljena i pretraga stana u Splitu kojeg koristi 23-godišnjak. Pronađeno je i oduzeto  97 tableta ecstasy, 14,33g MDMA i digitalna vaga. U oba slučaja spomenuti su uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv obojice podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Sumnjiči se za javno poticanje na nasilje i mržnju

Policijski službenici I. policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom. Sumnjiči se kako je dana 20. travnja ove godine od 19.00 do 20.45 sati, u Splitu, na stadionu Poljud, tijekom nogometne utakmice između NK „Hajduk“ i NK „Rijeka“, pomoću megafona, vodio navijanje navijača na sjevernoj tribini, a kojom prilikom je poticao na mržnju i nasilje. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava iz č.325. Javno poticanje na nasije i mržnju KZ-a redovnim putem.

Također u sklopu kriminalističkog istraživanja protiv devet osoba podnijeti su optužni akti zbog počinjenja prekršaja iz čl.25. Zakona o suzbijanju diskriminacije u stjecaju sa prekršajem iz čl.4.t.7. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Kriminalističko istraživanje u vezi događaja na utakmici nastavlja se i dalje.

Razbojništva

Sinoć oko 2.40 sati, u Splitu u Vinkovačkoj ulici u kiosk je ušao muškarac koji je prijeteći nožem prema zaposlenici otuđio novac i pobjegao. Nadalje, također sinoć oko 22.30 na plaži Bačvice, dvije nepoznate muške osobe su nožem prijetile 25-godišnjem državljaninu Velike Britanije od kojeg su otuđili novac. Traga se za počiniteljima.

Ozlijeđen na ulici

Sinoć nešto prije ponoći u Splitu u Hrvojevoj ulici fizički su se sukobili za sada nepoznati muškarac i i 64-godišnji državljanin SAD-a kojem je pružena liječnička pomoć. U bolnicu mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda i zadržan je na liječenju. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button