Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađena marihuana i improvizirani laboratorij

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, prijevara, dva  oštećenja tuđe stvari,  dvije  teške krađe, dvije krađe i tri požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene.

Razbojništvo u Splitu

Jutros, oko 9,25 sati u ulici Ruđera Boškovića u Splitu za sada nepoznata osoba ušla je u prostorije banke i uz verbalnu prijetnju otuđila novac, nakon čega se udaljila.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, te se traga za počiniteljem.

Pronađena marihuana i improvizirani laboratorij

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom. Temeljem naloga suda policijski službenici obavili su pretragu stana kojeg isti koristi na području Splita i pronašli su četiri stabljike konoplje cannabis sativa s više od 0,3% THC-a, visine 110 i 120 centimetara, 17 grama  droge marihuane i digitalnu vagu s tragovima nalik na drogu. Također, pretragom je pronađen i improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane koji se sastoji od šatora za unutarnji uzgoj, grijaće lampe i ventilatora. Pronađeni predmeti su oduzeti u sklopu kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 31-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela iz čl. 190 st.1. i st.6. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Prisila prema službenoj osobi

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je dana 27. ožujka u obrazovnoj instituciji uporabom sile spriječio djelatnika institucije u obavljanju službenih radnji (odvijanju nastave i provedbe pravilnika o kućnom redu), te je  na opisani način 48-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi.

Uz kaznenu prijavu 48-godišanjak će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno istraživanje vezano uz oštećenje tuđe stvari ispisivanjem grafita

Policijski službenici Prve policijske postaje Split jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 20. siječnja 2024.g.,  27. veljače 2024.g. i 12. ožujka 2024.g. u Splitu,  tijekom noći na zidu koji se nalazi na adresi Obala kneza Branimira koristeći crni sprej ispisao grafite različitog sadržaja.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak ostvario obilježja tri kaznena djela Oštećenje tuđe stvar, radi čega će protiv istog biti podneseno opće izviješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Hvar: tijekom noći procesija, povećajte oprez u prometu

Tijekom noći s Velikog četvrtka na Veliki petak (28. / 29. travnja 2024.)  u vremenu od 22:00 do 7:00 sati zbog tradicionalnih vjerničkih procesija „Za Križen“, veći broj hodočasnika kretat će se kolnikom državne ceste  DC 116,  te lokalnim i nerazvrstanim cestama na području Općine Jelsa i Grada Starog Grada.

Molimo sve sudionike u prometu  da povećaju oprez, smanje brzinu i da se pridržavanja uputa i naredbi policijskih službenika na terenu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button