Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađena marihuana i speed

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, prijevara u gospodarskom poslovanju, protupravna gradnja, oštećenje tuđe stvari, dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je dvanaest prometnih nesreća  jedna osoba je smrtno stradala, a pet osoba je lakše povrijeđeno.

Pronađena marihuana i speed

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet droga. U sklopu kriminalističkog istraživanja od 49-godišanjaka je oduzeto 77.5 grama droge marihuane pakiranih u deset vrećica, te 29,1 gram droge amfetamin tako zvane „speed“ pakirane u šest vrećica i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Protiv 49-godišnjaka nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu biti će podnesena kaznena prijava.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,39 g/kg

Sinoć 20.svibnja 2024. g., oko 21:45 sati na području Kaštela policijski službenici Postaje prometne policije Split tijekom nadzora i kontrole prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao 44-godišnji muškarac. Na zahtjev policijskih službenika vozač je alkotestiran i utvrđena je koncentracija u visini od čak 2,39 g/kg. Obzirom da je postojala opasnost da će u takvom stanju nastaviti s vožnjom, određena mu je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega će na njim biti provedeno istraživanje.

Alkohol i vožnja nikada ne idu zajedno. Vožnjom pod utjecajem alkohola je izuzetno opasan rizik u cestovnom prometu i takvim ponašanjem dovodite u opasnost svoj život i živote svih ostalih sudionika u prometu.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama normirano je da će se  novčanom kaznom u iznosu od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit za prekršaj vozač ako u krvi ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

Protupravna gradnja na Čiovu

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu i Državnim inspektoratom, proveli su kriminalističko istraživanje nad  66-godišnjakom. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je kao investitor tijekom 2023.godine izvan granica građevinskog područja, u zaštićenom obalnom pojasu, na otoku Čiovo, protivno članku 106. st.1. i 2. Zakona o gradnji,  izveo iskop visine 3 metra dimenzija 14×25 metara bez izvršne građevinske dozvole i na području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je postojane osnovane sumnje da je 66-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Protupravna gradnja radi čega će nadležnom ODO-u Split biti upućeno posebno izviješće kao nadopuna kaznena prijave.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button