Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađene cigarete i rezani duhan

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, nedozvoljena trgovina, neovlaštena proizvodnja i promet drogama i četiri teške krađe.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Nitko od sudionika u prometnim nesrećama nije ozlijeđen.

Izdvojeno:

Kod 29-godišnjaka pronađen heroin i marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su jučer poslijepodne u Splitu, ulica Josipa Jovića, zatekli 29-godišnjaka sa 102 grama heroina. Temeljem naloga obavljena je pretraga njegovog doma, kojom prilikom je pronađena digitalna vaga za precizno mjerenje i 1,56 grama marihuane.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom jutra će biti doveden pritvorskom nadzorniku.

Zatečen s većom količinom cigareta i rezanog duhana

Policijski službenici granične policije PGP Imotski u suradnji sa Sektorom za granicu PU splitsko-dalmatinske su jučer oko 11 sati u Zagvozdu uočili osobno vozilo Mercedes, imotskih registracijskih oznaka, koje su pokušali zaustaviti. Vozač nije zaustavio vozilo na znak policijskih službenika, već je nastavio kretanje u pravcu Splita. Vozilo je pronađeno je području Solina, kada je utvrđeno da je istim upravljao 42-godišnjak. Tom prilikom u vozilu je pronađeno 350 šteka raznih cigareta i 24 kilograma rezanog duhana. 42-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Osumnjičene za više krađa

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri državljanke Bosne i Hercegovine, u dobi od 21, 23 i 51 godinu, koje su prethodno, 15. svibnja na Narodnom trgu u Splitu zatečene prilikom počinjenja kaznenog djela krađe, na štetu 34-godišnjeg državljanina Kazahstana, kojem su otuđile novčanik s novcem i dokumentima.

23-godišnjakinja se sumnjiči i za počinjenje još tri krađe novčanika, počinjene 12. i 13. svibnja na području uže gradske jezgre, na štetu 51-godišnje švedske državljanke, 57-godišnjeg njemačkog državljanina i 46-godišnjeg državljanina Velike Britanije.

Protiv navedenih osoba su podnesene odgovarajuće kaznene prijave.

Krađe parfema: osumnjičeni 21-godišnjak i 45-godišnjak

U II.Policijskoj postaji je provedeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 26. veljače i 2. svibnja iz trgovine u ulici Ruđera Boškovića u Splitu otuđio ukupno 10 parfema, ukupne vrijednosti oko 4300 kuna. Slijedi mu kaznena prijava.

Kriminalističko istraživanje povodom krađe parfema iz trgovine u Matoševoj ulici u Solinu, počinjene 31. ožujka, provela je i Policijska postaja Solin, koja je podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka, zbog sumnje da je otuđio 4 parfema u vrijednosti od oko 1800 kuna.

Požar na objektu

Jučer oko 19.30 sati izbio je požar na objektu u ulici Domovinskog rata u Podstrani, kojeg koristi udruga. Opožaren je dio inventara. Prema prvim informacijama, za sada nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Na mjestu događaja obavlja se očevid, radi utvrđivanja uzroka požara i materijalne štete.

Povezani članci

Back to top button