Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađene razne vrste droga

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, dva oštećenja tuđe stvari i tri krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su tri s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i sedam je lakše ozlijeđeno.

 Pronađene razne vrste droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. U sklopu istraživanja temeljem naloga suda provedena je pretraga stana kojeg koristi u Splitu kada je pronađeno i oduzeto 19,4g kokaina,  18,4g hašiša, 12 tableta ecstasya, 1,2g MDMA, digitalna vaga za precizno mjerenje i tri plastične posude u kojima su uzgajane halucinogene gljive. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za krađe

Policijski službenici Policijske postaje Omiš proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Poljske. Sumnjiči se da je 28/29. svibnja ove godine u Omišu, na parkiralištu, otuđio novčanik, brusilicu i parfem iz nezaključanog vozila, pričinivši vlasniku štetu u iznosu od dvije tisuće kuna. Također je korištenjem bankovne kartice izvršio transakcije u iznosu od 210,00 kuna. Nadalje se sumnjiči da je istog dana u Omišu otuđio osobno vozilo Fiat Punto u vrijednosti pet tisuća kuna. Vozilo je naknadno pronađeno. Protiv spomenutog je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Sumnjiči se da je krajem svibnja ove godine u dva navrata ušuljao se u stanove  i otuđio  dva novčanika s novcem i  dokumentima  pričinivši ukupnu materijalnu štetu od 8.400,00 kuna. Nadalje, sumnjiči se da je prije dva dana u Makarskoj koristeći se tuđim osobnim podacima iznajmio romobil čime je počinio kazneno djelo Nedozvoljena uporaba osobnih podataka  sukladno čl.146.st.1. Kaznenog zakona. Slijedi podnošenje posebnog izviješća.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button