Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Pronađeno i oduzeto 2740 šteka cigareta

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojega su prethodno policijski  službenici PGP Vrgorac  zaustavili  dok je upravljao teretnim vozilom u mjestu Drašnice. Temeljem naloga obavljena je pretraga  vozila, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno  27400 kutija raznih cigareta bez oznaka Ministarstva financija RH i novac. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina  predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

 

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je  razbojništvo, nedozvoljena trgovina, dva oštećenja  tuđe stvari,  četiri teške  krađe,  krađa i dva požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam  prometnih nesreća od kojih tri s materijalnom štetom. Tri osobe su teže, a dvije lakše ozlijeđene.

Sumnjiči se za pokušaj teške tjelesne ozljede i prijetnju

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom. Sumnjiči se da je  29. svibnja na stubištu stambene zgrade u Splitu  metalnom šipkom napao  28-godišnjaka i prijetio mu. 28-godišnjak nije ozlijeđen, a protiv 65-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu  zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju i prijetnja, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Razbojništvo u Splitu

Sinoć oko 22 sata u Hercegovačkoj ulici u Splitu nepoznati muškarci prišli su 36-godišnjaku dok se nalazio na ulici i  uz  prijetnju pištolja  od njega otuđili  novac i mobitel, nakon čega su se udaljili. U tijeku su policijski izvidi.

Provala u brodice

U protekla dva tjedan nepoznati počinitelj  je  provalio u dvije brodice koje su se nalazile na suhom vezu u mjestu Vira na Hvaru. Tom prilikom je otuđio navigacijske uređaje. U tijeku su policijski izvidi.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 688 prekršaja od čega izdvajamo 55 za alkohol, 246 za prekoračenje  brzine, 141 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 46 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 9 zbog zabrane upravljanja i 18 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je šesnaest prometnih nesreća od kojih devet s ozlijeđenim osobama i to tri teško i deset lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button