Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Pronađeno i oduzeto gotovo 1.5 kilograma marihuane

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, prijetnja, tri prijevare, oštećenje tuđe stvari, devet krađa i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće dvije osobe su teže, a tri lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Hvar: policijski službenici u suradnji s drugim službama tijekom jučerašnjeg dana spasili dvije osobe

U utorak, 04.srpnja 2023.g.oko 15.30 sati zaprimili smo dojavu da je u uvali Ždrilca na Paklenskim otocima pozlilo jednom muškarcu kojem je odmah trebala liječnička pomoć. Prema prvim informacijama s terena čovjek se nalazio u životnoj ugrozi i radilo se o utapanju.  Policijski službenici Policijske postaje Hvar su odmah po zaprimljenoj informaciji sa službenim plovilom krenuli na mjesto događaja i prevezli tim hitne medicinske pomoći.  Žurni dolazak na mjesto događaja omogućio je da su djelatnici hitne medicinske pomoći  na vrijeme započeli pružanje pomoći, čovjek je stabiliziran nakon čega je službenim policijskim plovilom uz djelatnike HMP prevezen u luku gdje je helikopterom dalje prevezen u Split. Daljnjim policijskim radom utvrđeno je da se radi o 28-godišnjem državljaninu Indije koji je jučer se oko 15 sati uputio kajakom na Paklinske otoke, te je na udaljenosti oko 50 metara od obale ronio na dah nakon čega mu je pozlilo i izgubio je svijest. Zadržan je na bolničkom liječenju i opravlja se.

Žurna reakcija policijskih službenika Policijske postaje Hvar i činjenica da su odmah na dispoziciju djelatnicima HMP stavili policijsku posadu i službeno plovilo, omogućila je da čovjek odmah dobio liječničku pomoć iako je bio dislociran na otoku.  I na ovaj način policijski službenici čuvaju živote građana i stranih gostiju koji tijekom ljeta borave na našem području i na usluzi su svim građanima koji žive i borave na Hvaru.

Također, prilikom povratka policijskog plovila  u luku Stari Grad, u 19:00 sati s trajekta je  zaprimljena je dojava kako se u akvatoriju Stari Grad, na otvorenoj pučini nalazi gliser koji nekontrolirano kruži velikom brzinom, dok se jedna osoba nalazi bespomoćno u moru.  Po zaprimljenoj dojavi na mjesto dojave uputilo si su se policijski službenici  s plovilom PP Hvar, te su u suradnji s Lučkom kapetanijom Hvar umirili plovilo, te iz mora izvukli onemoćalu mušku osobu kojoj su pružili pomoć i prevezli ga do luke. Utvrđeno je da je muškarac tijekom vožnje pao iz gumenjaka a plovilo je nastavilo dalje nekontrolirano kružiti po moru.

Policija i Lučka kapetanije zajedno u akciji nadzora i kontrole

Jučer, 04. srpnja 2023.godine policijski službenici PP Hvar u suradnji s Lučkom kapetanijom proveli su  koordiniranu akciji nadzora sigurnosti plovidbe u akvatoriju Paklinskog kanala i luci Hvar s posebnim akcentom na nadzor brodice koje se bave prijevozom putnika kao i na rent brodove,

Tijekom zajedničke akcije utvrđeno je 6 prekršaja vezano uz glisiranje i još  5 različitih prekršaja iz Pomorskog zakonik, Zakona o obveznom osiguranju i drugih zakona.

Pronađeno i oduzeto gotovo 1.5 kilograma marihuane

Policijski službenici Službe kriminaliteta jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, spomenuti 21-godišnjak je u Splitu iz parkiranoga osobnog vozila kojeg koristi izručio policijskim službenicima dvije PVC vrećice sa ukupno 1430 grama marihuane. Slijedi podnošenje prijave.

Otuđene sunčane naočale

Jučer oko 16.30 sati nepoznate osobe prišle su oštećenom na ulici u Splitu, nakon što su s njim započeli razgovor napale su ga te su mu otuđili sunčane naočale. Na mjestu događaj izvršen očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button